Ostalo

Poziv: Svjetski dan debljine

Službeni logo Službeni logo

Objavljujemo sljedeći dopis nastavno na dan koji se obilježava kroz 4. i 5. ožujka.

Poštovani,

Referalni centar za liječenje debljine Republike Hrvatske Vas poziva da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana debljine.

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije prevalencija pretilosti se od 80-ih godina prošlog stoljeća u Europi utrostručila, a predviđa se da će do 2030. godine preko 50% europskog stanovništva će biti pretilo.

Već sada, prema podatcima Eurostata, Hrvati su jedna od najdebljih europskih nacija. Sada je 5 do 12!

Debljina je pandemija za koju se ne razvija cjepivo, zato Vas pozivamo da se pridružite Referalnom centru za liječenje debljine Republike Hrvatske u podizanju svijesti na Svjetski dan debljine u petak 4.3.2022  u 11.55 (5 do 12) na KBC Zagreb kada ćemo mjeriti tjelesnu masu te davati savijete i brošure. U subotu, 5.3.2022 u 11.00 naći ćemo se na ulazu u Maksimir kada ćemo vježbati i hodati za zdravlje da bi se ponovno u 11.55 (5 do 12) našli ispred velike pozornice i obilježili Svjetski dan debljine.  

Akcije se odvijaju pod pokroviteljstvom Europskog društva za liječenje debljine -European Association for the Study of Obesity (EASO) i Europske koalicija osoba koje žive s debljinom-European Coalition for People living with Obesity (ECPO).

Ove godine moto kojim obilježavamo Svjetski dan Debljine jest SVI SE TREBAMO UKLJUČITI.

Uključite se i Vi.

Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Maja Baretić, prim. dr. med.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
voditelj Referalnog centar za liječenje debljine Republike Hrvatske
KBC Zagreb

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook