Ostalo

Novi izazov za Farkaš: Vrijeme je za Ameriku

Leonarda Farkaš Foto: Renato Branđolica/AK Agram Leonarda Farkaš

Svake godine netko od naših članova i članica sukladno svojoj ideji obrazovanja, ali i treniranja odluči se na odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Tako je sredinom godine Leonarda Farkaš odlučila svoj put nastaviti u tom smjeru, a preciznije možemo reći kako se radi o Miamiju, Floridi.

Tamo će se priključiti Zlatnim Panterama Florida International Universitya koji ima svoju ekipu za kros i track&field dio, a uskoro možemo očekivati i novije informacije u smislu kada možemo očekivati prve nastupe...

Leonarda iz Hrvatske odlazi u jeku svoje najuspješnije sezone što smo upravo nedavno i potvrdili proglasivši je našom najboljom juniorkom za 2019. godinu.

Posebno se istaknula u dugoprugaškom djelu gdje je osvojila tri zlatna odličja, tako je postala juniorskom prvakinjom Hrvatske na 3000 i 5000m, a nekoliko mjeseci prije toga i na 10000m.

U tom periodu je bilo i ponešto problema s ozljedom tako da to njezine uspjehe čini samo većima, a vrijedi spomenuti kako je i u međunarodnom kontekstu se uspjela istaknuti jer je u dvorani na 800m bila juniorska doprvakinja Balkana, a na otvorenom stiže do bronce na 5000m istog natjecanja.

Uz sve to nije se ni izgubi onaj epitet svestrane djevojke što smo učestalo kroz naše članke znali isticati, na dvoranskom višeboju također je bila uspješna osvojivši srebrno odličje čime je opet pokazala da se ne snalazi dobro samo i isključivo u trkačkim disciplinama.

Iz godine u godinu treniranja i nastupanja njezin doprinos je bio prisutan i sve veći i veći te se nadamo da će svoje sportske uspjehe dodatno poboljšati u svom novom poglavlju u životu.

Naravno, kao i za svakog našeg člana, vjerujemo da će biti prilike za nastupima u našem dresu za vrijeme tamošnje pauze, a do tada joj želimo puno sreće i uspjeha u novoj sredini!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook