Ostalo

Nova uzbuđenja pred nama ovaj vikend : SP u planinskom trčanju i kval. Kupa Hrvatske

Jedan od dijelova nedjeljne staze u Italije Foto : corsainmontagna.it Jedan od dijelova nedjeljne staze u Italije

Subota pripada kadetima i kadetkinjama koji na kvalifikacijama love 4. uzastopno finale, a u nedjelju na SP u planinskom trčanju nastupaju Matea Matošević, Romana Tea Kirinić i Jure Josipović.

Nakon atletike na OI u Londonu tijekom osmog mjeseca, početak rujna donosi pregršt novih atletskih događanja. Uz već spomenute događaje u utorak nas očekuje novo izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića. Sigurni smo kako ste pratili vijesti ovih dana i bez ikakve sumnje očekuje nas još jedno kvalitetno izdanje ovog mitinga. Nakon njega isti tjedan tokom vikenda održati će se Pojedinačno PH za mlađe seniore i seniorke. Ipak, krenimo redom...

Kvalifikacije kupa Hrvatske - kadeti i kadetkinje

Kvalifikacije će se kao i prijašnjih godina održati po regijama, nakon čega će se kompletnim rezultatima dobiti sudionici finala. Naši kadeti i kadetkinje će sutra nastupati u Varaždinu. Finale ovog natjecanja ponovno će se održati u Čakovcu.

Prošle godine ostvarili smo dvostruku pobjedu, ali svaka godina donosi nova dokazivanja. Razloga za optimizam imamo, pogotovo nakon što smo vidjeli njihovu kvalitetu u Rijeci prije nešto manje od dva mjeseca. Uostalom, možete se i sami prisjetiti toga ovdje.

No prije svega, čekaju nas kvalifikacije, o finalu treba razmišljati nakon sutrašnjeg natjecanja.

U svakom slučaju, puno sreće želimo sutra!

Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju - općenito

U nedjelju je predviđen nastup naših troje reprezentativaca u Italiji, preciznije Ponte di Legno. Time će Matea, Romana i Jure u istoj godini nastupiti i na europskom i na svjetskom prvenstvu. O njihovim ovogodišnjim nastupima na europskom prvenstvu mogli ste pročitati ovdje. Možemo im samo poželjeti da budu još uspješniji, kako rezultatski, tako i plasmanom. 

Ovogodišnje SP u planinskom trčanju biti će 28. po redu, a Italiji je već 7. put pripala čast organiziranja natjecanja svjetske razine. 

Očekuje se nastup trkača iz 43 zemlje, a prvi puta nastupati će reprezentativci iz Malte i Nigerije. Ključna riječ je "očekuje", ali ostane li ovako , postaviti će se novi rekord u broju država koje su sudjelovale.  Nastavimo o brojkama i recimo kako je predviđeno da će nastupiti preko 500 trkača.

Dobne kategorije i staza

Ovogodišnji organizatori najavili su tehnički vrlo zahtjevnu stazu, ali isto tako staza se opisuje "savršenom za utrku najboljih planinskih trkača".

U konkurenciji seniorki nastupati će Matea na stazi duljine 8.8km (760m uspona) dok će Romana priliku za što bolji plasman tražiti u konkurenciji juniorki na stazi dugačkoj 3.9km (310m uspon). Jure će trčati u konkurenciji juniora koji nastupaju u istim uvjetima kao i seniorke (8.8km, 760m uspon). Objavljene su i preliminarne startne liste, njih možete pogledati na ovom linku.

Natjecanje za sudionike počinje već od 9:40h dok oni koji nisu u svojstvu natjecatelja imaju priliku utrkivati se na tzv. "Open race", start je predviđen za 7:45.

Prava TV prijenosa dobila je lokalna talijanska televizija, bude li se negdje moglo gledati na internetu - obavjestit ćemo vas, pratite našu Facebook stranicu.

Svim našim reprezentativcima želimo što uspješniji nastup!

Pogledajte još...

Za kraj - preporuke. Pregled staze slikovnim putem možete pogledati ovdje, zaista koristan članak za upoznati stazu . Pogledajte još i promotivni video koji su objavili organizatori natjecanja :

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook