Ostalo

Mrčiću visaški maraton na memorijalu "Željko Šobot", nastupalo se i u Brežicama

Filip Mrčić (u sredini) bio je apsolutni pobjednik natjecanja uz Hercigonju (lijevo) i Kardum (desno) u svojim kategorijama Foto: AK Agram Filip Mrčić (u sredini) bio je apsolutni pobjednik natjecanja uz Hercigonju (lijevo) i Kardum (desno) u svojim kategorijama

U subotu se u atletskoj dvorani na Velesajmu skakalo u vis na memorijalnom božićnom skakačkom mitingu "Željko Šobot", a dan prije u Brežicama se održao tamošnji miting povodom blagdanskog raspoloženja pred nama.

S obzirom na specifičnost natjecanja koji AK Dinamo-Zrinjevac održava u spomen na svog preminulog trenera, skakalo se poprilično dugo, najduže do sada u povijesti natjecanja, potrajalo je 4 sata tako da na koncu ovi koji su kasnije došli i počeli s nastupom i nisu imali najidealnije uvjete.

Filip Mrčić je tako stigao do svoje nove pobjede sa skokom od 2 metra, nakon čega je kasnije i odustao od  na visini od 2.03m s obzirom na to da mu je i ova visina bila dostatna za pobjedu.

Uz njega, Jurica Hercigonja je preskočio 1.84m i bio najbolji u juniorskoj konkurenciji (dan ranije u Brežicama malo bolji s 1.84m) dok je kod mlađih juniorki isto napravila Ana Kardum, preskočila je 1.63m. Lea Babić je također nastupala ovdje i preskočila 1.51m. U mlađim uzrastima nastupale su nam još i Vita Penezić i Carmen Heinrich s 1.42m i 1.33m.

U Brežicama se skakalo u više disciplina.

Tako su na skoku s motkom Lara Juriša i Martina Fileš osvojile 2. i 3. mjesto preskočivši 3.60 i 3.45m. Uz njih je tu bila i Lucija Čanić koja je i iduće godine tek kadetskog uzrasta (U16). U dvorani je ponovila zadnji najbolji ovosezonski skok na otvorenom (2.70) čime je zaslužila 6. poziciju.

Lucijina sestra Marta je svoj prvi neslužbeni atletski nastup ubilježila na mlađekadetskom skoku u dalj (zona) s 3.83, a još dalje su skakale Reska Milinković s 3.92 i Magdalena Obajdin 4.42. Potonja je zauzela 4. mjesto, a Reska i Marta 7. i 9. poziciju.

Kod mlađih kadeta centimetar razlike bio je između prvoplasiranog Mateja Tumpe i drugoplasiranog Noe Leška. Točnije, radi se o 4.61. i 4.60m.

U regularnom dalju Bernardi Maslać pripalo je 4. mjesto, a skočila je 4.83m.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook