Ostalo

KRAŠ Croathletics Gala 2016 kao simbolika najuspješnije sezone u povijesti

Iskoristio se i trenutak za fotografiranje sa legendarnim Bubkom Foto: AK Agram Iskoristio se i trenutak za fotografiranje sa legendarnim Bubkom

U raskošno uređenim prostorijama Kraša održalo se 2. izdanje gala večeri posvećene hrvatskoj atletici koja nakon ove godine ima posebne razloge za zadovoljstvo.

Dobar sažetak prenosimo sa stranice Hrvatskog atletskog saveza gdje možete pronaći sve dobitnike različitih nagrada, a među njima je bio naš klub, kao i naši članovi o čemu pišemo u posebnom članku. Izvještaj sa HAS-a kaže:

Iza nas je najuspješnija sezona za hrvatsku atletiku, sezona u kojoj su osvojene dvije zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeiru (Sandra Perković i Sara Kolak), brončana olimpijska medalja (Blanka Vlašić), finale (Stipe Žunić) i polufinale (Andrea Ivančević) Olimpijskih igara. Ali to nije sve. Na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojena je jedna zlatna (Sandra Perković) i jedna brončana (Sara Kolak) medalja te još dva finala (Ivan Horvat i Stipe Žunić). Dodajmo još da je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlanu Filip Mihaljević osvojio brončanu medalju, a Andrea Ivančević je bila 4. u finalu.

Svi ti uspjesi zaslužili su da budu i posebno obilježeni, a to se dogodilo jučer na KRAŠ CROATHLETIC GALA, dogođaju koji je okupio sve ono najbolje što ima hrvatska atletika.

Uz najbolje naše hrvatske atletičare, trenere i atletske djelatnike bili su prisutni i uvaženi gosti iz inozemstva, dopredsjednik Svjetske atletske federacije i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, predsjednik Europske atletike Svein Arne Hansen, dopredsjednik Europske atletike i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinom te Gregor Benčina član savjeta EA.

Sergej Bubka i Svein Arne Hansen uručili su i posebne plakete IAAF-a i EA Hrvatskom atletskom savezu koje je primio predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Potpisujemo sve i pozdravljamo održavanje ovakvih događaja i nadamo se novom izdanju iduće godine.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook