Ostalo

KRAJ JEDNE ERE Završila šestogodišnja tradicija troje Agramovaca na juniorskom Kupu Hrvatske

Koja tri :) ? Foto: AK Agram Koja tri :) ?

Svake godine se na jedan način opraštamo od onih koji polako izlaze iz juniorskog staža (U20), a svakako je juniorski Kup jedno od natjecanja gdje je to razvidno (ove godine još unutar njega održano ekipno PH).

Ove godine su nam u tom smislu izlazna godišta 1999. i kad zaključimo godinu npr. Filip Mrčić, Marino Bloudek, Sven Cepuš itd. neće više biti juniori i sve njih (pa i nas) čeka (mlađe)seniorski staž plus još neka druga životna iskušenja pa i odluke. No to nije tema već jedan drugi zanimljiv podatak koji vrijedi istaknuti, a tiče se također onih koji od iduće godine neće više biti juniori.

U razdoblju od 2013. do 2018. godine, na spomenutom natjecanju Kupa Hrvatske za juniore i juniorke, samo su četiri atletičara-ke  iz cijel Hrvatske nastupali na baš svim izdanjima ovog natjecanja te možemo reći i na neki način zadržali se kroz cijelo ovo vrijeme u svijetu atletike.

Jedna nam dolazi iz susjednog kluba AK Dinamo-Zrinjevac, Petra Kartela.

No zato su ostala tri upravo iz našeg kluba, a radi se o Bruni Peneziću, Katarini Vukančić i Zlatku Kožuharu koji su eto svih ovih 6 godina davali značajan obol uspjesima i postigli najveće moguće uspjehe (s 1. mjestima) i samim time su u tom smislu najuspješniji, a simptomatično je kako je npr. pobjednička serija Agramera juniora krenula upravo prije 6 godina... I još traje.

Bilo kako bilo, hvala im na svemu što su napravili (ne samo na Kupu) i naravno, što će napraviti u vremenu pred nama. A sada čekamo neka nova izdanja i neke slične njima. Bez brige - kandidata već ima.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook