Ostalo

Konačno dočekali normalnu sezonu i zasjali u punom sjaju: NEVIĐEN broj prvaka i prvakinja Hrvatske u 2022. godini, čak 133 njih!

Isječak iz statistike Hrvatskog atletskog saveza Foto: AK Agram Isječak iz statistike Hrvatskog atletskog saveza

Nakon 2020. i 2021. godine koje nisu bile odrađene u cijelosti, naši atletičari i atletičarke dočekali su 'punu' sezonu pojedinačnih prvenstava Hrvatske te pokazali sav raskoš kvalitete i talenata koji posjeduju.

Za podsjetnik, u 2020. godini se nisu održala sva prvenstva Hrvatske u sezoni na otvorenom dok je 2021. bila 'krnja' po pitanju dvoranskog djela sezone. Sve naravno radi pandemije koronavirusa koja je konačno utihnula kroz 2022. godinu gdje su se konačno održala sva planirana natjecanja za sve uzraste kada su domaća natjecanja u pitanju.

Tako smo ponovno ostvarili jedan rekord i broj koji u ovom trenutku djeluje neponovljivo, a to je osvojenih 133 zlatnih medalja! Naravno da nismo samo imali zlatne ljude, nije nedostajalo ni srebrnih (94), a ni brončanih (83).

Sveukupno je to 310 medalja što nije rekordno ostvarenje, u 2017. godini je osvojeno njih 322 u omjeru 119-101-102, ali zato je nadmašeno ostvarenje iz 2018. godine kada smo imali 122 zlatnih medalja što je do sada bio najveći broj

Nije tajna da volimo pomicati granice, ali ovih 133 je zaista nešto što ni sami nismo očekivali, ali zato su naše članice i članovi tu da nas još dodatno razvesele i učine ponosnima.

Ne samo radi 2022. godine već i činjenice kako je ovo 11. uzastopna godina u kojoj pored broja 1 stoji ime našeg kluba kada je u pitanju ovaj statistički poredak.

Lijep rođendanski poklon za 15 godina kluba, a kada već pišemo o medaljama vrijedi spomenuti još jedan statistički podatak koji smo već najavili i prošle godine. U ovoj godini smo 'probili' još jednu barijeru, a to je sveukupni broj od 3000 medalja, tako da u razdoblju postojanja našeg kluba brojimo sveukupno 3272 medalja!

Od toga je njih 1222 zlatnih, 1101 srebrnih i 949 brončanih. Pobjednički mentalitet je neupitan, a za iduću godinu svakako se možemo nadati da i rubrika bronci pređe u četveroznamenkasti format.

Do tada nas pratite u nizu statističkih pregleda koji slijede ne samo za aktualnu godinu već i samu 15. godišnjicu jer imamo se čime pohvaliti.  

A sve zahvale idu našim atletičarima, trenerima, profesorima, roditeljima, sponzorima i prijateljima kluba za novi iskorak i nastavak kontinuiteta jedne lijepe sportske priče!

Koristimo priliku za čestitku svim našim drugim klubovima, vjerujemo da ima onih više zadovoljnih i manje zadovoljnih svojim uspjesima, ali ne treba sumnjati kako će svi, kao i mi, težiti novim uspjesima u 2023. godini.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook