Međunarodna natjecanja

Završen najbogatiji međunarodni vikend u rujnu s 72. Hanžekovićevim memorijalom i Prvenstvom Mediterana do 23 godine

Vizualni 'miks' 72. Hanžeka i Prvenstva Mediterana do 23 godine Foto: zagreb-meeting/koesport Vizualni 'miks' 72. Hanžeka i Prvenstva Mediterana do 23 godine

Šteta je za zagrebački miting da vrijeme još nije malo bolje poslužilo...

Bilo kako bilo, održavalo se natjecanje normalno, prije toga je bila i Erste Plava Liga među kojima je standardno bilo više naših članica i članova te ni tu nije nedostajalo medaljaša.

Prvo su krenule discipline tzv. B programa (ili ti nacionalnih disciplina), Lara Jurčić je imala svoj debi na ovom natjecanju s 24.77 na 200m čime je zauzela 6. mjesto.

Nakon nje trčalo se na 400m, Mateo Ružić je s 48.47 ciljem prošao kao petoplasirani dok je još jedan debitant, Vito Carlo Fadini, bio osmoplasirani s 51.54.

Nakon toga smo pratili B utrku B programa na 800m s Nikom Kožulom koji je bio 5. u svojoj skupini s 1:54,26.

U A programu smo imali preponašicu Ivanu Lončarek i Hrvoja Čukmana.

Ivana je dobro djelovala do predzadnje prepone kada je došlo do "tehničke smetnje" nakon koje se ipak morala zadovoljiti rezultatom 13.73. Šteta, djelovalo je da ide prema rezultatu sezone, ali tako je to u ovoj disciplini.

S druge strane, prvi puta nakon 2011. godine Hrvatske je konačno imala predstavnika u memorijalnoj disciplini "Boris Hanžeković" na 110m prepone, Hrvoje je također imao ponešto problema u tom djelu, ali i za njega je ovo bila (prije svega) utrka dragocjenog iskustva. Vrijeme je 14.51, a pripala su im 8. mjesta.

Prije svih njih nastupala je Lara Juriša na skoku s motkom na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića u zanimljivom pokušaju ideje da se neke od tehničkih disciplina izmjeste u središte Zagreba. Ima sigurno tu još puno prostora za pomak, ali treba i krenuti od nekud.

Lara je isto prvi puta nastupala u sklopu natjecanja, a i zapravo se može i zapamtiti kako je prva i koja je ikada izvela prvi skok na spomenutoj lokaciji.

On je bio uspješan, početna je bila visoka (najviša u karijeri), ali snašla se s 3.81 i zaslužila 6. mjesto. Iduća je već bila 4.01m i jednostavno je između toga nedostajao još koji skok.

Za to vrijeme u Pescari su odmah u finalu na 400m nastupali Jakov Vuković i Marko Orešković. Djelovalo je kao da nedostaje trenutak inspiracije tako da su ciljem prošli kao 4. i 5. u vremenima 47.64 tj. 48.50. 

Čestitke svima na ostvarenim plasmanima i rezultatima, sada počinje 'finiš' stadionske sezone i zaključak na Kupovima i Ekipnim prvenstvima Hrvatske u sva tri uzrasta!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook