Međunarodna natjecanja

Zaključak međunarodne stadionske sezone na Prvenstvu Balkana: Lončarek blizu medalje

Juriša, Lončarek, Ružić i Mrčić Juriša, Lončarek, Ružić i Mrčić

Balkanski atletski savez uspio je u nastojanjima da održi dva velika stadionska međunarodna natjecanja, nakon juniorskog, u Cluju-Napoci (Rumunjska) završeno je i seniorsko prvenstvo.

Najbliže medalji na ovom dvodnevnom natjecanju od naših četvero članova bila je Ivana Lončarek na 100m prepone koja svoju uspješnu sezonu zaključuje rezultatom 13.41, a za postolje je trebalo biti 3 stotinke brži. Vjetar je u ovoj utrci blago puhao u prsa (-0.5).

Identičan plasman ostvarila je Lara Juriša na skoku s motkom preskočivši 3.70m dok je za medalju ipak trebalo preko 4 metra. 

Šestoplasirani na skoku u vis bio je Filip Mrčić dok je sveukupno 7. mjesto na 400m pripala Mateu Ružiću koji je svoju utrku odradio točno ispod 48 sekundi istrčavši 47.99.

Ovime je zaključena međunarodna sezona hrvatskih atletičara i atletičarki, barem kada je stadionski dio u pitanju.

Nadamo se da će ABAF težiti održavanju preostalih natjecanja poput onog u krosu (tim više što je otkazano Europsko prvenstvo u krosu) te da će biti još kojeg reprezentativno nastupa ove sezone.

I ako ne bude, treba biti zadovoljan, s obzirom na sve što se događalo u ovoj godini/sezoni s naglaskom na korona histeriju te možemo biti sretni što smo i ovdje u Rumunjskoj imali naše predstavnike. Čestitamo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke
  • Mjesto: Cluj-Napoca (ROU)
  • Datum: 19.-20.9.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook