Međunarodna natjecanja

VIDEO: Jurčić briljira u Njemačkoj, u proteklih mjesec dana postavila niz novih najboljih osobnih ostvarenja!

Lara Jurčić Foto: Renato Branđolica Lara Jurčić

Lara Jurčić naša je članica koja trenutačno živi u Njemačkoj i osim redovnih školskih aktivnosti nedavno smo na Prvenstvu Hrvatske u štafetama i Kupu/Ekipnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke imali prilike za vidjeti kako nije odustala od atletike, štoviše, i dalje vrijedno i marljivo trenira što se vidi po nedavnim rezultatima.

Po povratku u Njemačku nakon dosta dobrih nastupa na spomenuta dva natjecanja, nastupala je na nekoliko tamošnjih natjecanja na razini njezine pokrajine. Tamošnji sustav natjecanja nešto je drugačiji (veći) nego naš pa nije potrebno ulaziti u dodatna pojašnjenja već istaknuti rezultate koje je postigla.

Tako je na stotki 26. lipnja istrčala 12.27 s blagim vjetrom u prsa (0.7), a isti dan je nastupala i na 800m s 2:37,04. Trčala je još i 80m prepone (12.03), samo što spomenuta disciplina ne egzistira u našem sustavu natjecanja (trče ju mlađi kadeti, ne kadeti).

Skok u dalj je 'odletjela' dalje nego ikad, 5.50 s blagim vjetrom u leđa (0.9), a bacila je i koplje (500g) na 31.37.

Natjecanje je bilo višebojskog formata što je i logično ako se pogleda broj disciplina u jednom danu.

Tjedan dana prije toga sjajna je bila na 300m s istrčanih 40.42 što je ujedno i najbolji ovosezonski hrvatski rezultat kada su u pitanju kadetkinje.

Najnoviji rezultat postigla je prije tjedan dana u Eislingenu na 200m gdje je istrčala točno 25 sekundi što je također jedan više nego lijep rezultat za kadetkinju!

Svi spomenuti rezultati ujedno su i njezini novi osobni rekordi.

Nastavak njezinih nastupa na novim natjecanjima očekujemo u drugoj polovici srpnja, a do tada čestitamo Lari na svim nedavnim ostvarenjima i želimo joj nastavak istih!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook