Međunarodna natjecanja

VELIKI SKOK Škiljo postigla novi hrvatski kadetski dvoranski rekord na skoku s motkom! (VIDEO)

Sjajna Vita Škiljo Foto: Renato Branđolica Sjajna Vita Škiljo

U Brežicama se održao tradicionalni skakački Božićni miting u kojem je sudjelovao velik dio naših motkašica i motkaša.

Od svih se ponajviše istaknula Vita Škiljo koja je preskočila visinu od 3.36m čime je ujedno nadmašila prijašnjih 3.35 Eme Cetušić Jakopović iz 2014. godine što je do sada bio hrvatski kadetski (U16) rekord u dvorani.

Njezin napredak u samo tri mjeseca je poprilično impresivan s obzirom na to kako je do sada ovogodišnji (apsolutni) osobni rekord bio 3.10m u 9. mjesecu. Tako smo dobili poboljšanje osobnog rekorda za čak 26cm, bravo!

Teško da je mogla svoj kadetski staž privesti kraju na bolji način od ovog, sada se polako okreće onom novom, mlađejuniorskom. Zato iduće godine kadetkinja ostaje Magdalena Obajdin (2007. godište) koja je također nadmašila svoj osobni apsolutni rekord za centimetar preskočivši 2.91m.

Imali smo predstavnike i u muškoj konkurenciji, i to dva mlađa kadeta koji su također ostvarili poboljšanja svojih najboljih rezultata. Matej Tumpa preskočio je 3.35m, a prije toga je imao 3.10m. To je bolje za 25cm, skoro pa identično kao Škiljo, s tim da je on dvije godine mlađi (2008. godište).

Istog uzrasta je i Felix Hercog koji je izjednačio osobni rekord, preskočio je 2.60m za potvrdu dobre forme. Vidi se da su i dečki lijepo trenirali od zadnjeg natjecanja.

Najviše od svih naših očekivano je skočila i ona najiskusnija, Lara Juriša, najviše je ovaj puta bilo 3.75m, a u trenutnom usvajanju i treniranju novih tehničkih elemenata u njenoj izvedbi, ne moramo se bojati kako će u idućoj godini ta visina sigurno još biti veća. Uz nju je skakala i Nina Puhmajer (2.91m).

Čestitamo svim našim skakačima, posebno novoj rekorderki!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook