Međunarodna natjecanja

Uspješno u Dudincama: Dobruna 'srušio' U23 rekord star skoro 50 godina, Erent i Švarbić debitirali u 'mix' štafeti!

Edmond Dobruna, Lana Švarbić i Bruno Erent Foto: AK Agram Edmond Dobruna, Lana Švarbić i Bruno Erent

Tradicionalno jako hodačko natjecanje (WA Gold Tour) u Dudincama ponovno je donijelo više dobrih vijesti za našu ekipu.

Po prvi puta smo imali i dobili mješovitu štafetu koja je završila hodački maraton za 3:34:02 te će tako Bruno Erent i Lana Švarbić imati po čemu pamtiti ovo natjecanje.

Disciplina se inače odvija u varijanti gdje muškarac hoda 11.195km, žena 10km, ponovno muškarac 11km i žena zaključuje štafetu s zadnjih 10km.

Zanimljiva kombinacija, bilo je podosta polemike kada je Svjetska atletika sredinom godine najavila i uvela ovu disciplinu umjesto 35km hodanje, ali za sada se nije odustalo od te ideje tako da je svakako dobro da su Bruno i Lana debitirali ovdje na natjecanju gdje sami uvjeti i nisu bili najidealniji.

Teško je u ovom trenutku raditi samu procjenu kvalitete rezultata, ali sada imaju 'orijentir' od kojeg mogu dalje i nema sumnje da će u idućoj utrci tražiti još brže vrijeme u ideji da se nađu unutar zadane kvote koja će voditi na Olimpijske igre u Pariz. Želimo im da u istom i uspiju!

Za još dobrih vijesti pobrinuo se Edmond Dobruna koji je odradio vrhunsku utrku, zasigurno najbolju u karijeri, i to na dužini 20km.

Ciljem je prošao u vremenu 1:33:49 čime je postavio novi hrvatski mlađeseniorski rekord! Prijašnji je bio više nego dugotrajan, 3. kolovoza 1974. u Sofiji je Milan Orešković hodao 1:39:42 što bi značilo da je trebalo skoro 50 godina da dobijemo poboljšanje od skoro 6 minuta!

I prijašnji rekord je bio impresivan, a ovaj je nesumnjivo još impresivniji. Uz sve to, budu li norme za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo kao prošle godine, onda već imamo jednoga koji je istu i ispunio.

Konkurencija je ovdje očekivano bila najbrojnija i snažnija tako da je i 28. mjesto kao plasman nešto što vrijedi pohvaliti osim samog rezultata.

Čestitamo našoj hodačkoj ekipi na uspjesima!

  • Mjesto: Dudince (SVK)
  • Datum: 16.3.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook