Međunarodna natjecanja

SLUŽBENO Bartaković na povratku Europskog prvenstva u krosu (27. izdanje)!

Lorena Bartaković Foto: Renato Branđolica Lorena Bartaković

Iako većina atletske populacije svoje misli i fokus ima u 2022. godini, ima i onih koji još nisu zaključili ovogodišnju natjecateljsku godinu.

A kraj tradicionalno pripada jednom velikom međunarodnom natjecanju, a to je Europsko prvenstvo u krosu. Nažalost, i ono je 2020. godine ušlo u 'žrvanj' otkazivanja slijedom epidemiološke politike različitih država, ali sada kada ulazimo u tjedan natjecanja to ne bi trebao biti slučaj.

Tako će Dublin i Irska dobiti novu priliku da ugoste najbolje trkače i trkačice Europe u prirodi na nedjeljnom krosu (12.12.) od 11h po našem vremenu.

Naš klub i članovi imaju višegodišnju tradiciju nastupanja na ovom natjecanju i s posebnim zadovoljstvom možemo reći kako će se ona i ove godine nastaviti s Lorenom Bartaković!

Sama objava oko odabira članica i članova u reprezentaciju već je ranije obznanjena od strane Hrvatskog atletskog saveza, ali slijedom svih (uvijek mogućih) COVID-19 situacija, odlučili smo se na kasniju najavu s konačnom potvrdom sastava.

Tako njezina ionako već odlična sezona dobiva dodatnu potvrdu vrijednosti i uspješnosti, a nema bolje 'zasladiti' ju s odlaskom na (trenutno) najveće natjecanje karijere.

Podsjetimo kako se radi o mlađoj juniorki (U18), a one nemaju svoju uzrasnu kategoriju unutar natjecanja, ali zato će Lorena trčati u starije juniorskoj konkurenciji (U20) na 4000m.

Cjelokupno natjecanje po običaju popraćeno je lijepim odazivom - 38 zemalja i 613 atletičara od čega 318 muških i 295 ženskih. 

Što se utrke naše članice tiče, na startu bi trebalo se pojaviti preko 100 atletičarki (114 preciznije) iz 28 zemalja. Trenutno se radi o najbrojnijoj utrci, a prema preliminarnoj satnici start natjecanja predviđen je za 11:28h.

Nakon toga će trčati i mlađeseniorski (U23) uzrasti, štafete i seniorke pa seniori.

Čestitamo Loreni na pozivu za natjecanje i želimo joj što uspješniji nastup za zaključak natjecateljske 2021. godine!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook