Međunarodna natjecanja

POKORILI PH U POLUMARATONU Bratulić-Dračar-Jakopović pojedinačno 1.-2.-3. uz ekipni naslov prvaka Hrvatske! (VIDEO)

Ivan Dračar, Petar Bratulić i Domagoj Jakopović Foto: AK Agram Ivan Dračar, Petar Bratulić i Domagoj Jakopović

Nakon što se nije održao u ožujku, drugi pokušaj je bio uspješan za 5. izdanje Zagreb21, a bome i za naš klub.

Unutar ovog natjecanja održalo se više natjecanja, prvo ono međunarodno - Prvenstvo Balkana, a zatim i na domaćoj razini Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu i to dvostrukog formata - pojedinačno i ekipno.

Iako su vremenske prognoze najavljivale puno toga, dogodilo se ipak nešto manje. Padalina nije bilo, ali isto tako je izostalo sunce što je svakako bila dobra vijest za trkače kao i odluka da se krene s ranijim startom u 8h ujutro.

Ona manje dobra vijest je bio prisutan vjetar na dijelovima staze, ali pošteno je reći kako za 8. mjesec i ovo ljetno vrijeme su uvjeti bili bolji od očekivanog što se osjetilo i na nizu dobrih rezultata.

Tako je u muškom djelu kada je u pitanju domaća konkurencija apsolutno briljantan bio naš trio Petar Bratulić - Ivan Dračar - Domagoj Jakopović. Dečki su osvojili 1., 2. i 3. mjesto, a dodatan 'pečat' ovoj dominantnoj pobjedi je i podatak da su sva tri trkača istrčali svoje najbrže utrke u karijeri!

Zlatni Petar je očekivano bio naše prvo ime, ne samo u klupskom već i reprezentativnom smislu jer je bio najbrži Hrvat na Prvenstvu Balkana osvojivši 6. mjesto.

Posebno veseli njegov rezultat i prva utrka ispod 69 minuta tj. 1:08:48 za njegov (već) treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske! Srebrni Ivan je trčao 1:10:45 što nije prvi puta da trči ovaj rezultat, ali ovaj je služben, validan i svakako ga pozicionira na kartu hrvatskih polumaratonaca posebice kada budu iduće reprezentativne akcije ovakvog tipa.

Na nedavnim cestovnim utrkama kraćeg formata pokazivao je sjajnu formu u kojoj se nalazi i samo ju dodatno potvrdio na ovoj utrci.

Brončani Domagoj je također istrčao odličnu utrku i pomaknuo svoje granice u ovoj disciplini i ovaj rezultat sada iznosi 1:13:22.

Osim što je svatko od njih zasluženo dobio svoja odličja oko vrata, to nije bilo sve i s obzirom na više nego uvjerljivu pobjedu na ekipnom prvenstvu Hrvatske, dečki su primili i trofej kao potvrdu da su trenutno najbolji polumaratonci Hrvatske u više značaja!

Svakako nas veseli što su u ovoj disciplini zapravo i vrlo mladi, bez previše utrka te kao takvi imaju još puno vremena biti još bolji od ovog. U svakom slučaju, zaslužili su sve čestitke i pohvale što su nam uljepšali nedjeljno rano jutro.

Spomenimo i kako se ženski dio Hrvatske istaknuo na Prvenstvu Balkana osvojivši ekipno 1. mjesto, a Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro zaslužile su to svojim 2. odnosno 4. mjestom.

Čestitamo svima!

  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 23.8.2020.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook