Međunarodna natjecanja

Osmero naših atletičarki i atletičara na 71. Hanžekovićevom memorijalu

Lončarek, Ružić, Čukman, Perec, Ćurić, Kovačić, Kožul i Mačković Foto: Renato Branđolica/AK Agram Lončarek, Ružić, Čukman, Perec, Ćurić, Kovačić, Kožul i Mačković

Zagreb je i ove godine u seriji IAAF Continental Tour Gold od koje je viši rang samo Dijamantna liga.

Samim time po običaju možemo očekivati niz vrhunskih atletičara i atletičarki diljem svijeta koji dolaze u Zagreb na svojevrsni zaključak sezone s obzirom na to da nije ostalo još puno natjecanja.

Ova godina ponovno donosi neke epidemiološke okvire s kojima se sukladno svojim uvjerenjima možemo slagati-ne slagati, ali je svakako primjereniji naspram onog prošlogodišnjeg kada su natjecatelji i treneri bili dužni testirati se, a ostatak praktički nije. Sada je to ujednačeno uz naravno varijantu cjepiva koja u jednom djelu olakšava sudjelovanje.

Sukladno tome ove godine ćemo imati puno veći broj Agramera i Agramerki, dva u glavnom programu i šestero u sklopu nacionalnih disciplina.

Tako će Mateo Ružić nakon prošlogodišnjih nacionalnih 400m trčati još jaču utrku u A programu gdje ga očekuje paklena konkurencija.

Njegov nastup predviđen je za 19:15h, a 40ak minuta poslije u 19:55h slijedi nam Ivana Lončarek u svom novom nastupu na 100m prepone gdje vrijedi ista priča po pitanju konkurentnosti. No znamo da Ivana i Mateo vole takve utrke te im želimo da iskoriste priliku za što boljim rezultatom u ovim utrkama.

Prije njih će nastupati još naših u sklopu nacionalnih disciplina. Točnije, u 17:55 je predviđena prva disciplina trčanja i to na 400m prepone gdje su predviđeni Jurica Kovačić i Zvonimir Ćurić.

Pet minuta kasnije u 18h počinje 400m za žene, a tu bi trebala trčati Eva Mačković. Nedugo zatim kreće 100m s našim Hrvojem Čukmanom i Brunom Perecom u 18:10h.

Nakon otvaranja natjecanja i predstavljanja zvijezda te početka glavnog djela natjecanja (19h) u 18:50h pratimo Niku Kožula na 800m.

Vremenska prognoza je više nego dobra što sugerira dobre uvjete za dobre utrke. 

Svima želimo puno uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook