Međunarodna natjecanja

Ocvirk sudionik Europskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke u orijentacijskom trčanju

Pia Ocvirk Foto: Renato Branđolica Pia Ocvirk

U Caldas de Rainhi, Portugalu održalo se natjecanje koje možda ne vežemo usko uz atletiku, ali dodirnih točaka svakako ima. Motiv za praćenje ovog natjecanje dala nam je naša Pia Ocvirk.

Za više informacija o ovom sportu preporučujemo posjet službenoj stranici svjetske federacije, a tu je i stranica hrvatskog saveza.

Standardne lokacije ovih natjecanja su obično šume s usponima i neravnim tlom, a natjecatelji do cilja dolaze putem smjernica koje dobiju prije početka utrka. Za opširnije o pravilima, preporuka je posjet dijelu Wikipedije posvećene Orijentacijskom sportu.

Pia Ocvirk inače je naša sjajna kadetkinja koja je ove sezona dva puta osvajala srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje u disciplinama 300m i 600m, a inače se radi i o hrvatskoj kadetskoj reprezentativki na 600m.

Što se orijentacijskog trčanja tiče, nastavila je bogatu obiteljsku tradiciju na ovom natjecanju (roditelji Eva i Edi Ocvirk su pioniri i prvaci u orijentacijskom sportu), najbolja je u Hrvatskoj u svojoj konkurenciji kao članica OK Japetić. Dodatni dokaz njene kvalitete je kako unatoč kadetskoj dobi već nastupa u europskoj konkurenciji starijih od sebe, Pia je u Portugalu bila jedan od najmlađih natjecatelja (rođena je 1999. godine) i jedini hrvatski predstavnik.

Održale su se dvije discipline, "sprinterska" u petak (1435m) i "duža" u subotu (5625m). Pia je ostvarila bolji plasman u ovoj prvoj s istrčanih 14:52 dok je idući dan u ovoj znatno dužoj disciplini stigla u cilj kao 60., vremenski ispod sat vremena (56:06).

Čestitamo joj na ostvarenim uspjesima i rezultatima u ova dva dana!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Caldas de Rainha (POR)
  • Datum: 26.10.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook