Međunarodna natjecanja

NOVA dva hodačka hrvatska seniorska rekorda, tko drugi nego Erent i Renić!

Bruno i Ivana Foto: AK Agram Bruno i Ivana

U Budimpešti se u sklopu 35. Honved Kupa između ostalog i hodalo na 5000m gdje su se posebno istaknuli Bruno Erent i Ivana Renić.

Tradicionalno Mađari pametno u satnici postavljaju ovu utrku tako da se ona održala u noćnom terminu, poslije 21h, samim time naši hodači su imali i bolje uvjete nego što bi ih imali u ranijem terminu.

Prije malo više od dvije godine na istom mjestu Ivana je hodala 24:07,40, a sada je to značajno poboljšala, riječi su to koje često koristimo u njenom kontekstu ove sezone, ali kada je zaista tako.

Tako je sada hodala u ritmu koji joj je prolaskom u cilj donio sjajno vrijeme od 22:33,93! Osim toga, u poretku joj pripada 2. mjesto.

Brunin rekord stoji od prošle godine kada je također na ovoj lokaciji hodao 21:26,29, a sada je ponudio još bolje vrijeme i novi hrvatski rekord koji će sada iznositi 21:23,02! Njegovo novo najbolje vrijeme u karijeri ovdje je vrijedilo 3. mjesta.

U usporedbi s Ivaninim poboljšanjem ne radi se o tako velikom poboljšanju, ali treba uzeti u obzir kako je njezin rezultat bio stariji, a Erentov bitno noviji, a ono još bitnije je - rekord je rekord, posebice na ovoj razini koja je već visoka.

Tako su naši najbolji hrvatski hodači još jednom opravdali taj status i dodatno pomaknuli granice hrvatskog hodanja, ovaj puta u disciplini dugačkoj 5000m što vjerujemo njima nije bio tako velik problem kada se uzme u obzir da su hodali disciplinu s još jednom nulom više...

Bravo i sve čestitke!

  • Natjecanje: Legrand 35. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai verseny
  • Mjesto: Budimpešta (HUN)
  • Datum: 21.6.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook