Međunarodna natjecanja

Nakon EP došao trenutak IVANE RENIĆ za SP, i to u noćnom subotnjem terminu (VIDEO)

Ivana Renić Foto: Renato Branđolica/AK Agram Ivana Renić

Prošle godine Ivana Renić oduševila nas je svojim nastupom u Berlinu na Europskom prvenstvu, a bilo bi lijepo da se taj trend nastavi godinu dana kasnije u Dohi na Svjetskom prvenstvu.

Disciplina je ista, radi se o 50km hodanje, a nakon što je prošle godine utrka krenula u 8:35 što je dovelo do toga da se nastupalo po najvećem toplotnom udaru (12-13h), ovaj puta ju očekuje bitno kasniji start utrke.

I to praktički prije početka novog dana jer se kreće u subotnjih 23:30 što će po našem vremenu biti 22:30h. Naravno, ovaj termin je realno bila jedina opcija da se hodačke utrke uz maratonske i održe.

Koliko se ljudi boje samih vrućina i visokog postotka vlage dovoljno govori podatak da se nekoliko dana prije natjecanja pojavila priča u kojoj se potenciralo kako IAAF razmišlja o otkazivanju 50ki i maratona, ali naravno da se to ubrzo i demantiralo.

Uostalom, onog trena kada je odabir pao na Dohu i Katar, svi natjecatelji i natjecateljice sigurno nisu očekivali ugodni povjetarac u lice i temperaturu za poželjeti. Upravo suprotno.

No naša Ivana se prošle godine jako dobro snašla u navedenim uvjetima, a i na koncu je otišla ranije na završne pripreme u Dohu kako bi se čim prije adaptirala na sve ono što ju čeka.

Ovo joj ujedno neće biti prvi ovogodišnji nastup na 50km hodanje, imala je već jedan (i to kakav!) prije 6 mjeseci u Dudincama kada nas je sve oduševilo 4:20:17, rezultat koji je zaista odjeknuo.

Općenito se radi o 25. rezultatu svijeta u ovom trenutku, a vidjet ćemo hoće li se to promijeniti nakon ovog natjecanja.

Općenito se radi o 25. rezultatu svijeta u ovom trenutku, a vidjet ćemo hoće li se to promijeniti nakon ovog natjecanja.

Općenito je kroz ovu sezonu ponovno pomicale granice, već je u dvorani na 3000m hodanje postala prvom ženom ispod 15 minuta i novim seniorskim rekordom (14:58,01), a nedugo nakon spomenutih Dudinca u 3. mjesecu već u 4. mjesecu je postala Balkanskom doprvakinjom 20km hodanja kada je također postavljen novi rekord od 1:36:23.

Nedavno je nastupala i u trkačkoj disciplini 5000m gdje je pokazala da je zaista u dobroj formi s obzirom na novi osobni rekord od 18:49,18, a pritom je idući dan i hodala istu dionicu 24:58,72 u sklopu treninga. Inače kada spominjemo 5000m hodanje, možemo spomenuti kako je i tu postavila novi hrvatski rekord tijekom 6. mjeseca u Budimpešti s 22:33,93.

Bez daljnjega, još jedna rekordna sezona i veselimo se njezinom novom nastupu koji će zasigurno biti kruna ove godine, ali za razliku od većine na ovom Svjetskom prvenstvu, Ivana ovdje neće zaključivati sezonu, štoviše...

No ostanimo posvećeni i fokusirani novoj 50ki na njezinom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Velika stvar i promocija za atletsko hodanje, želimo joj puno uspjeha, sreće i strpljenja!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook