Međunarodna natjecanja

Najjači međunarodni (produženi) vikend u rujnu pred nama: 72. Hanžekovićev memorijal i Mediteransko U23 prvenstvo

Vizuali Foto: zagreb-meeting/koesport Vizuali

Sljedeća tri dana naša pozornost bit će primarno usmjerena na naš Zagreb, a jednim pogledom bit ćemo i u Pescari, Italiji.

World Continental Tour Gold serija svoj zaključak upravo će imati u glavnom gradu Hrvatske gdje se natjecanje dodatno produžilo tako da nas više ne čeka dvodnevno već trodnevno sjajno natjecanje tj. natjecanja.

Ono što je ove godine pomalo neuobičajeno jest i termin koji je pomaknut tako da 'pada' na vikend (obično je bio početak tjedna) odnosno petak, subotu i nedjelju (9.-11. rujna) pa možemo tome dati i naziv produženog vikenda.

Novost je natjecanje na Trgu Bana Jelačića, tamo nas očekuju troskok (Ž), skok s motkom (Ž) i skok u dalj (M).

Nas će ovdje najviše zanimati skok s motkom gdje očekujemo Laru Jurišu koja će skakati u iznimno jakoj konkurenciji predvođena jednom od najboljih skakačica s motkom na svijetu, Tinom Šutej iz Slovenije. Našoj najboljoj motkašici želimo što bolji nastup, a poznavajući njezine nastupe izvan stadiona, ne treba sumnjati u motiv i inspiraciju.

Subota će biti rezervirana za zagrebačke Fontane i bacanje kugle, a u nedjelju smo na stadionu i pratimo niz svjetskih zvijezdi među kojima će biti naši članovi - Ivana Lončarek (100m prepone), Hrvoje Čukman (110m prepone) kao i Lara Jurčić (200m B), Mateo Ružić (400m B) i Niko Kožul (800m B).

Za to vrijeme pratit ćemo i Mediteransko mlađeseniorsko prvenstvo koje se nakon niza odgoda konačno održava u Pescari, a tamo su nastup ispunjenom normom zaslužili naši najbolji trkači na 400m, Jakov Vuković i Marko Orešković.

Njihov nastup predviđen je također kroz ovaj vikend, vidjet ćemo ovisno o trenutnom broju natjecatelja kada se objavi konačna satnica je li to subota ili nedjelja.

Uskoro slijede i detaljnije najave po svakom natjecanju, ovo je bio samo kratki uvod u uzbuđenja koja nas očekuju. Sretno svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook