Međunarodna natjecanja

Medaljaški inspirirano U18 prvenstvo Balkana! Penezić zlatna, Matko srebrna, Jezernik brončani uz 6. Ferinu (VIDEO)

Matko, Ferina, Penezić i Jezernik Foto: AK Agram Matko, Ferina, Penezić i Jezernik

Završio je turski post Balkanskih prvenstava i održano je ono za mlađe juniore i juniorke u nešto kasnijem terminu koji na kraju nije imao nikakvih utjecaja na rezultate, štoviše...

Po pitanju naših članova, uglavnom možemo reći upravo suprotno, a to je teza koju znamo iz godine u godinu ponavljati - može se i u 9. mjesecu (s obzirom na to da je obično teza suprotne prirode).

Penezić najbolja sprinterka na Balkanu, a i puno šire...

Vita Penezić je to pokazala na stotki okrunivši se titulom najbolje mlađe juniorke Balkana! A realno je ta titula geografski puno šira s obzirom na brojnost članica ovog saveza (Austrija, Ukrajina, itd.) kao i samu kompetitivnost na ovoj razini.

U kvalifikacijama je bilo mirno, istrčala je 12.06 za pobjedu u svojoj skupini, a onda se u finalu okrenuo i vjetar (s prsa u leđa) i bila je to puno žustrija utrka u kojoj naša članica u posljednjim trenucima sa super ubrzanjem stiže do pobjede u samom cilju za jednu stotinku!

Točnije, radi se o vremenu 11.51 što je njezino najbrže vrijeme karijere s tim da će pored toga biti u onoj rubrici s vjetrom jer je on bio izvan dozvoljenih granica (2.7), ali svejedno se radi o odličnoj utrci i pobjedi ispred konkurentice iz Bugarske.

Srebrna Matko iznenadila gotovo sve konkurentice na dalju

Nešto poslije počinjao je skok u daj gdje je vjetar nastavio s asistencijom koju je vrhunski iskoristila Laura Matko!

I to u kakvim okolnostima, otvorila je nešto mirnije, bez daske s 5.61, tražila se na početku, otišla trčati 4x100m štafetu, vratila se, zaletjela i preskočila 6 metara tj. 6.13 i šokirala ostatak konkurencije! Bilo je i tu asistencije s 2.2 (što nije nimalo daleko od regularni 2.0), ali treba iskoristiti trenutak i priliku.

Uspješno je tome odgovorila iz Bugarske, a ostali su svi ostali iza čime smo došli do prve velike pojedinačne međunarodne medalje za nju, i to titule doprvakinje!

Zlatno-srebrna 4x100m štafeta, pojedinačno brončani Jezernik (400m)

Spomenuta štafeta 4x100m trčala se između dalja (nakon 3 serije) gdje su uz Vitu i Lauru pridružile se Mia Wild i Klara Kapac tako da (očekivano) prvi puta u ovom sastavu izmjene nisu bile najsjajnije, ali nova medalja (srebrnog sjaja je tu), 47.01 je uostalom vrijeme brže od prošle godine, ali Slovenija je bila nešto friškija i zasluženo pobijedila.

Zato je muška štafeta zaključila natjecanje pobjednički, istrčali su dečki 42.14, a u zanimljivom sastavu bili su Frane Delonga, Janko Kišak, Dominik Jezernik i Toma Batistić. Izmjene vrlo solidne, dionice još bolje i slavlje je moglo početi!

Ujedno su jedni i drugi bili blizu hrvatskih rekorda, ali to će trebati pričekati neke druge prilike...

Spominjući prve velike međunarodne medalje (kao u slučaju Matko), svakako u tu kategoriju ide Dominik Jezernik koji je s 49 sekundi (točno) stigao do bronce na 400m u jednoj utrci gdje možda može malo žaliti za drugim zavojem, ali sa samim ostvarenjem može biti zadovoljan, a još brža vremena može tražiti u idućim utrkama.

Vjerujemo prva, ali ne i zadnja medalja na ovakvim natjecanjima.

Nije svoj pravi dan imao Jan Ferina koji je u bacanju kugle prebacio , a za nešto više ovaj puta je izostala potrebna inspiracija što može biti očekivano na ovakvim natjecanjima za koje nije loše imati i iskustvo više. On ga sad ima i sigurno će u idućoj prilici biti još bolji, a i ovako svakako ne zvuči loše 6. mjesto s 16.84. Dapače.

Nije svoj pravi dan imao Jan Ferina koji je u bacanju kugle prebacio , a za nešto više ovaj puta je izostala potrebna inspiracija što može biti očekivano na ovakvim natjecanjima za koje nije loše imati i iskustvo više. On ga sad ima i sigurno će u idućoj prilici biti još bolji, a i ovako svakako ne zvuči loše 6. mjesto s 16.84. Dapače.

Čestitamo svim našim članicama i članovima na ostvarenim rezultatima kao i cjelokupnoj hrvatskoj reprezentaciji!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Sivas (TUR)
  • Datum: 2.9.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook