Međunarodna natjecanja

MATEA MATOŠEVIĆ ide na Olimpijske igre! (VIDEO)

Matea Matošević stigla do najvećeg priznanja u svojoj karijeri Foto: Renato Branđolica Matea Matošević stigla do najvećeg priznanja u svojoj karijeri

Danas je iz središta IAAF-a stigla fantastična vijest za mnoge atletičare i atletičarke, objavljena je nova, izmijenjena lista s normama za Olimpijske igre i po njoj je naša Matea Matošević ispunila normu za maraton!

Već početkom godine je ostavljena mogućnost promjena u normama krajem godine i to se upravo dogodilo. Nije ženski maraton jedini koji se mijenjao, možete pogledati sve promjene u linku ispod članka. Uz to smo iskoristili priliku pa smo dodatno osvježili našu rubriku u meniju "Norme". 

Težnja ljudi iz sporta je jednostavna, želi se postići predviđeni broj natjecatelja za svaku disciplinu i pružiti dodatna šansa, a ova promjena sad bi trebala biti ujedno i konačna. Tako je prvotnih 2:42:00 u ženskom maratonu sad promijenjeno u 2:45:00.

Nije tajna da smo oduševljeni ovakvim ishodom za našu 'frišku' maratonku Mateu koja je na kraju ovom promjenom svoj premijerni nastup na Olimpijskim igrama zaslužila upravo s debitantskom utrkom na Zagrebačkom maratonu istrčavši aktualni osobni rekord 2:44:55!

Time je postala i ujedno prva olimpijka iz našeg kluba, bolja vijest pred kraj godine teško da je mogla stići!

Prije svega, velike, velike, ma najveće čestitke Mateji i njezinom timu za novi uspjeh i status koji sada ima! Sigurno je stvoreno jedno rasterećenje, ali ne sumnjamo kako je to ujedno i novi, dodatni motiv za Rio De Janeiro. Sretni smo radi nje da joj je velika želja ispunjena (video nakon Zagrebačkog maratona u prilogu)!

Vrijedi spomenuti kako je normu promjenom ispunila hrvatska ultramaratonka, Marija Vrajić-Trošić, njezinih 2:44:57 također zaslužuju jednake čestitke. Hrvatska tako zasad ima već 2 predstavnice u maratonu, a postoje i realne šanse da se kvota ispuni do kraja!

Bit će još prilike za reakcijama i analizama, na kraju joj možemo poželjeti nove uspješne utrke i poručiti - BRAVO!

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook