Međunarodna natjecanja

VIDEO: Kome su smetale nacionalne discipline 400 i 800m 65. izdanja 'Hanžeka'?

Ovo u prijenosu niste mogli vidjeti Foto: AK Agram Ovo u prijenosu niste mogli vidjeti

Uspješno je održano još jedno izdanje ovog kvalitetnog mitinga, ali kod nacionalnih disciplina ostao je gorak okus...

Jučer smo ukratko izvijestili o nastupima naših članova na 400 i 800m koje su ove godine bile nacionalne discipline i na kojoj su pretežito nastupali hrvatski atletičari. Nadamo se da je svima njima bilo lijepo nastupati pred lijepo popunjenim stadionom i (uglavnom) domaćom publikom te da su isto tako i oni dobili priliku biti pozdravljeni za sve uspjehe postignute tijekom ove sezone.

Tko je bio uživo, vidio je, a tko nije - nije i neće. Vjerovali ili ne, iako je prijenos na HRT2 počeo u 18:10, a discipline su se održale u 18:40 i 19:00h, one nisu prikazane već u potpunosti izignorirane i zanemarene tijekom tv prijenosa. Uostalom i sami možete vidjeti kako je to izgledalo.

400m i 800m [M], nacionalne discipline - Hanžekovićev memorija...

Evo nam i snimki utrka nacionalnih disciplina 65. Hanžeka na 400 i 800m. Ništa niste vidjeli? Nije greška :D

Posted by Atletski Klub Agram on Tuesday, September 8, 2015

Posebno upada u oči trenutak na 0:13 videa, kad se vidi sjena trkača koji će izaći iz prvog zavoja, a kamera se s namjerom pomiče prema publici kako se ne bi slučajno nekog vidjelo... Video je spojen s utrkom na 800m gdje su se "čak" na par sekundi vidjeli trkači u pozadini dok se motkašica spremala izvesti svoj skok. 

Ne znamo tko je točno kriv i zašto ako su se već sve discipline normalno prenosile, ove dvije nisu? Putem socijalnih mreža vidimo da su kritike usmjerene prema HRT-u, ali evo, nismo toliko upućeni da bi znali tko je točno odgovaran za ovaj propust pa i svojevrsnu blamažu. Tim više što je i iz našeg videa jasno vidljivo kako se ništa pametno nije događalo u tom trenutku.

Nadamo se da razlog nije što su nacionalne discipline pa su manje vrijedne jer samim time su i natjecatelji tih utrka manje vrijedni?

Slobodno možemo reći kako je ovo i svojevrsno ponižavanje njih jer nije da su ti svi dečki svaki dan na televiziji, a i smiješno ispada da smo uživo mogli gledati njihove međunarodne nastupe izvan Hrvatske i onda u prvom ovosezonskom velikom međunarodnom u Hrvatskoj se dogodi ovo.

Na koncu, baš ove dvije nacionalne discipline bile su jedan od načina da i 'ostatak' hrvatskih atletičara dobije malo pozornosti i promocije.

Da ne budemo samo kritični, iskoristit ćemo priliku i završiti ovaj članak u pozitivnom i općenitom tonu te čestitati organizatorima na još jednoj uspješnoj odrađenoj godini. Možemo se veseliti novim izdanjima u budućnosti! 

Za kraj ćemo zaželjeti da u budućnosti u prijenosu vidimo SVE utrke programa, a ne birano i diskriminacijski.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook