Međunarodna natjecanja

Ekipno prvenstvo Europe - 2. liga: Hrvatska na kraju 8., dobri nastupi štafeta

4x400m štafeta 4x400m štafeta

Sukladno najavi kroz ovaj vikend održalo se Ekipno prvenstvo Europe drugog ranga u Staroj Zagori (Bugarska) gdje je Hrvatska već i ranije osigurala ostanak.

Tako su se atletičarke i atletičari mogli nijansu više koncentrirati na svoje pojedinačne nastupe, iako treba istaknuti kako su štafete poprilično dobro funkcionirale.

Na 4x100m se kod muškaraca događalo dosta promjena uslijed ozljeda pa je tako i u sastavu završio Marko Orešković koji prvotno nije bio planiran. On je išao zadnju izmjenu, a prije njega Zvonimir Ivašković, naš Hrvoje Čukman i Luka Jakobović

Vrlo dobro je to funkcioniralo, posebno sigurno u izmjenama tako da je njihovih 40.77 vrijedilo sveukupnog 5. mjesta što je prvi dan bio i plasmanom najbolji rezultat kada je ovaj spol u pitanju. Najbrži su bili Danci kao jedini ispod 40 sekundi s 39.40.

Drugi dan na 4x400m smo imali čak tri naša člana u sastavu s Jakovom Vukovićem, Markom Oreškovićem i Mateom Ružićem, a prvi je krenuo Dominik Škorjanc. Iako su bili u nominalno slabijoj grupi (gdje su i pobijedili u nadmetanju s Latvijom), sveukupno je 3:09,47 zaslužilo 2. mjesto.

Mateo je prvi dan trčao 400m za 48.15 čime je zauzeo 6. poziciju. Na 5000m smo pratili Zlatka Kožuhara koji ciljem prolazi kao 8. u vremenu 15:11,81.

Nakon juniorskog debija za reprezentaciju, ubrzo je i (brže od očekivanog) stigao i onaj za seniorsku u bacanju kladiva gdje je tako Lucija Pendić nakon Balkanskog juniorskog prvenstva produžila na ovu inačicu natjecanja. Hitac od 44.29 vrijedio je 7. mjesta.

Ivana Lončarek pružila je utrku na razini ovosezonskih i s 13.43 s -1.1 vjetrom u prsa sveukupno zaslužila 3. mjesto. Svoj dan ovdje nije imala Ana Šimić koja je zastala na 1.73m skoka u vis pa je tako podijelila 6. mjesto. Nažalost, neposredno nakon ulaska na teren su počeli problemi s ozljedom leđa te se nadamo da će sve sanirati i da ovaj problem neće potrajati.

Neki su sigurno očekivali više od svojih nastupa, ali srećom pa nam je tu odmah Balkansko seniorsko prvenstvo za ovaj vikend gdje ne sumnjamo kako će biti još bolje!

Čestitamo i sretno dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook