Međunarodna natjecanja

Cepuš na razini najboljih rezultata! Stigao do nove dvoranske utrke ispod 1:50 na 800m u Texasu

Sven je i dalje tu na visokoj razini Foto: Texas Tech Sven je i dalje tu na visokoj razini

Sven Cepuš i u 2021. godini nastupa za svoj Texas Tech u Lubbocku.

Ovogodišnja dvoranska sezona u Sjedinjenim Američkim Državama održava se zaista šaroliko (ovisno o saveznim državama i pravilima kao i samom rangu natjecanja), ali treba priznati da se ovdje stvari održavaju relativno slično prijašnjim godinama.

No ove godine se krenulo nešto i konkretnije, prijašnjih godina naš član je trčao određene distance u jardima što sada nije slučaj.

Tako prvu utrku na 800m čini se ciljano nije završio ('zec' svom kolegi s idejom postizanja što boljeg rezultata) da bi krajem 1. mjeseca istrčao 1:53,05.

No isto tako sada je krajem ovog tjedna pokazao da se polako, ali sigurno vraća onim svojim najboljim rezultatima s obzirom na to da je u zadnjoj utrci istrčao 1:49,57 što mu je ujedno jedna i od najbržih dvoranskih utrka u karijeri! Na tom natjecanju zauzeo je visok plasman, 4. mjesto.

Ujedno je to i nastavak niza, 3. sezonu uzastopce imat će brži rezultat od 1:50 što svakako nešto sugerira o kontinuitetu kvalitete njegovih rezultata.

Nema druge da mu poželimo da iduća utrka bude još brža i bolja, a nije na odmet podsjetiti da norma za Europsko prvenstvo u dvorani iznosi točno 1:49,00. Gledamo li malo i prema naprijed, spomenuti rezultat je i normativ za Europsko mlađeseniorsko (U23) prvenstvo. Ovim rezultatom zasigurno nije daleko od tog.

Štoviše, prije dvije godine je upravo toliko i trčao jedino što tada nije imao dozvolu nastupa od strane sveučilišta u SAD-u.

Čestitamo Svenu i želimo mu nastavak uspješnih nastupa!

  • Natjecanje: 2021 Texas Tech Shootout
  • Mjesto: Lubbock, TX (USA)
  • Datum: 12.-13.2.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook