Međunarodna natjecanja

BALKAN CHAMPION Izvrsna Štefulj briljirala na maratonu, stigla do 4. rezultata svih vremena u Hrvatskoj!

Zlatna Ana Zlatna Ana

Nakon što prošle godine Hrvatska na Prvenstvu Balkana u maratonu nije imala predstavnika, ove godine to nije bio slučaj.

U sklopu Kijevskog Euro Maratona održalo se i natjecanje pod okriljem ABAF-a u kojem je nastupala naša zlatna Ana Štefulj u vrhunskom izdanju koja je u ovoj utrci ostvarila više postignuća!

Uvjerljiva je pobjednica utrke s vremenom 2:36:28 ispred natjecateljica iz Izraela i Bugarske, Bikaye (2:45:40) i Nineve (2:46:36) koja je inače prošle godina bila prvakinja natjecanja.

Navedeno vrijeme nije samo veliko poboljšanje prijašnjeg osobnog rekorda (2:48:17) već je skok s 12. na 4. mjesto svih vremena u Hrvatskoj kada je u pitanju ženski maraton. Osim toga, ovime je postala i klupska najbrža maratonka nadmašivši Mateu Matošević i njezinih 2:41:22 otprije malo manje od 4 godine.

Utrka je očekivano organizirana po epidemiološkim šprancama, a unatoč sjajnom tempu koji je imala, u jednom trenu je Ana imala problem s jednim krivim skretanjem u utrci što nam jasno sugerira kako tu i dalje postoji prostor za napretkom. Uostalom, ona ni nema previše staža i iskustva u maratonskim utrkama.

Tako se nastavlja njezina uspješna 2021. godina gdje pomiče svoje osobne granice gdje god nastupi i u kojoj god disciplini nastupi te nema druge iščekivati i veseliti se nekim novim utrkama i odličnim ostvarenjima.

Čestitamo na naslovu, pobjedi i povijesnom vremenu! Bravo i svaka čast!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u maratonu
  • Mjesto: Kijev (UKR)
  • Datum: 25.4.2021.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook