Domaća natjecanja

VIDEO: Žele brončani limač na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višeboju!

Noa na postolju za 3. mjesto Foto: AK Agram Noa na postolju za 3. mjesto

Prvi dan dvoranskog prvenstva Hrvatske u višebojima (u svojem 2. izdanju) donio je zaključke u nekim disciplinama i kategorijama, počevši od onih najmlađih. Kao i na otvorenom, sam plasman manje je važan od same vrijednosti rezultata koja se boduje prema važećim tablicama WA (bivši IAAF). Odmah da ne bi bilo zabune, postoje posebne bodovne tablice za višeboje.

Tako smo kod limača (uzrast 2009. i 2010. godišta) dobili i brončanog medaljaša, na postolje je stao Noa Žele. Ovaj uzrast u dvorani se po sadašnjem sustavu natječe u tzv. "troboju" gdje su discipline skok u vis, 60m i bacanje kugle.

Na visu je Noa skočio 1.16m (165 bodova) te nakon toga produžio na 60m gdje je istrčao 9.21. Rezultat vrijedan 259 bodova. Završna disciplina nakon koje su se dijelile medalje bilo je bacanje kugle (2kg) gdje je ključna bila zadnja 3. serija kada baca 6.71 i osvaja 290 bodova za svoju prvu medalju u sustavu prvenstava Hrvatske i to u kategoriji koja se ne održava na previše natjecanja.

Osim njega nastupali su nam i oni koji nastavljaju i 2. dan.

Mrčić nastupa u seniorskom sedmoboju, Fadini i Szabo u kadetskom šestoboju

Najviše posla imao je Filip Mrčić koji se natječe u seniorskom sedmoboju, a prvi dan nastupao je u disciplinama 60m, skok u dalj, bacanje kugle i skok u vis.

Nije počelo sjajno, uz određene probleme u bloku prilikom samog starta istrčao je 8.03 (551 bodova) pa je u ostalim disciplinama trebalo nadoknađivati zaostatak, ali zato je to uspješno i odradio.

Dalj za razliku od nastupa otprije par dana nije bio bez ispravnog skoka, štoviše, skok od 6.44 bio je najbolji u njegovoj konkurenciji i donio mu 684 bodova. Kuglu (7.26kg) su svi bacali slično i blisko, a Filip je dobacio do 8.82m i 415 bodova.

Zato smo jedva dočekali skok u vis gdje je bilo realno očekivati skok preko 2 metra što bi mu dalo značajno poboljšanje rezultata. To se i dogodilo te je preskočivši 2.03 (831 bodova) napravio onaj potpuni preokret i prvi dan završava kao vodeći u najstarijoj konkurenciji. Naravno, daleko je to od bilokakve gotove priče i treba odraditi drugi 'set' nezgodnih disciplina kao što su 60m prepone, motka i zaključak na 1000m.

Kadeti imaju šestoboj, a u njemu nam se ove godine natječu Vito Carlo Fadini i Filip Szabo.

Vito je za sada nešto uspješniji kao sveukupno šestoplasirani dok je Filip na 9. mjestu.

Trčalo se 60m, skakalo u dalj i bacala kugla. Fadini je istrčao 7.63, skočio 5.31m i bacio 7.36m za sveukupnih 1442 bodova. Szabo je istrčao 8.41, skočio 4.81m i bacio 6.45m za sveukupnih 1072 boda.

Čestitke našem brončanom Noi, a ostatku ekipe koja sutra nastupa (ili započinje nastupom) želimo puno sreće!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima - 1. dan
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 22.2.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook