Domaća natjecanja

VIDEO: Nikad bolja JURIŠA do svog 1. mlađeseniorskog dvoranskog naslova prvakinje Hrvatske

Lara Juriša Foto: AK Agram Lara Juriša

Pojedinačno dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke (U23) osim naša dva mlađeseniorska prvaka donijelo nam je i sjajnu izvedbu naše motkašice Lare Juriše koja je tako nakon srebra u 2015. i bronce u 2016. stigla do pobjede i najviše stepenice pobjedničkog postolja!

Sve je uspješno preskakala od 3.40 do 3.80 (po 10cm) da bi prvi iks 'zaradila' na 3.92, visini koju uspješno preskače na popravnom i ujedno je to sada njezin ne samo dvoranski već i apsolutni osobni rekord! Zatim je krenula na 4 metra i ponovno su to bili dobri pokušaji.

Iako je u posljednje vrijeme imala ponešto problema s ozljedom, Lara je ovdje bila suverena, uvjerljiva i od početka se vidjelo kojim ishodom ovo natjecanje završava, bar kad je zlatno odličje u pitanju.

Nakon dva zlata na skoku u vis, došlo je vrijeme i za jednu 'drvenu', Marta Bošnjak je na skoku u vis sa 1.60 (iz trećeg pokušaja) stigla do 4. mjesta, a kasnije si je ispunila želju s nastupom na 60m. Odnosno nastupima s obzirom da je prošla u finale. 

Tamo je očekivano još brža bila Karla Puljko koja je s istrčanih 7.95 stigla do nove medalje, ovaj puta brončanog sjaja. Ujedno je i to novi osobni rekord za nju s poboljšanjem od 1 stotinke.

Isto je radila i Marta koja se plasirala u najbržih 8 istrčavši 8.17, a u finalu je za stotinku bila brža. Osim nje imali smo i drugu Martu, ali Ivkić, njezinih 8.43 donijelo joj je 9. mjesto.

Još bolja bila je na skoku u dalj, tamo je na kraju bila šestoplasirana skočivši 5.17, identično kao Rea Vusić koja radi boljeg drugog skoka drži plasman iznad. 

Troskok nam je donio 5. mjesto Karle Kovačić sa skokom od 10.90, bio je to sličan nastup kao na prošlotjednom juniorskom. 

I na kraju nam ostaje još jedna medaljašica s ovog natjecanja, Laura Štefanac osvojila je novu medalju, ovaj puta brončanu i to (ipak je dvorana) u bacanju kugle s hicem od 12.34. S obzirom na manji fond treninga u ovoj disciplini, lijep rezultat i plasman.

Čestitamo našim mlađim seniorkama na uspjesima tijekom ove subote!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 3.2.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook