Domaća natjecanja

USPJEŠAN nastavak trilogije Kupa i Ekipnog PH: Juniori i juniorke pobjednički do gotovo savršenog učinka! (VIDEO)

Tradicionalna pobjednička zajednička Foto: AK Agram Tradicionalna pobjednička zajednička

Nakon pobjeda na kadetskom (U16) Kupu Hrvatske i Ekipnom prvenstvu Hrvatske, stigli smo do novih trofeja i kod juniora (U20) u dvodnevnom formatu natjecanja.

Sustav i dalje funkcionira isto, za Kup se boduju plasmani (1. mjesto = 12, ..., 12. mjesto = 1 bod), a za Ekipno natjecanja vrijednost rezultata prema važećim tablicama Svjetske atletike.

Prvi dan je bio posebna priča kada su u pitanju užasni vremenski uvjeti, kiša je bila nemilosrdna i padala od početka do kraja natjecanja, ali nije to omelo naše članice i članove u osvajanju novih bodova. Drugi dan je bilo zasigurno bolje i toplije, doduše nešto vjetrovitije...

Ponovili smo prošlogodišnju priču, samo s jednom zamjenom uloga.

Juniorski Kup Hrvatske

Kao i u slučaju kadeta, ovo je već 12. uzastopna godina u kojoj slavimo sveukupnu pobjedu koja je stigla i radi pobjeda kod žena i muškaraca, ali ove godine je to još i uvjerljivije naspram prijašnjih.

Pobjednički zbroj bodova bio je ogromnih 921, a 2. i 3. mjesta pripadaju Dinamo-Zrinjevcu (441) i Slavoniji-Žito (405).

Kod žena smo osvojili 441 naspram Dinamovih 232 i Slavonijinih 212,5 dok kod muškaraca imamo 480 naspram 207 i 192,5 istih klubova. 

Ekipno prvenstvo Hrvatske

Malo je drugačije bilo u ovom natjecanju gdje su se nakon dvije godine naši juniori vratili na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i to premoćno s 15111 bodova. Dinamo je drugoplasirani (12889), a prošlogodišnji pobjednici Zagreb trećeplasirani (10590).

Našim juniorkama malo je nedostajalo do obrane naslova pobjednica, ali na kraju ipak u ovom poretku osvajaju 2. mjesto. Ispred je bio Dinamo s neznatnom, ali zasluženom prednošću od 58 bodova. Oni su imali 15885, a mi 15827. No svakako veseli zanimljivo i napeta borba do samog kraja praktički. Trećeplasirana je Slavonija, 13888 bodova je njihovo postignuće ovdje.

To je ona zamjena uloga koju smo spominjali na početku članka, prošle godine su Agrameri bili 2., a Agramerke 1., a sada su zamijenili svoje pozicije.

Neovisno o tome, veseli nas vidjeti na vodećim pozicijama što učestalo spominjemo kako i jest naš konačni cilj, a to je držati višegodišnju konstantnost koja zapravo sada traje i više od jednog desetljeća!

Zaključak trilogije očekujemo ovaj vikend na istom izdanju natjecanja, samo sa seniorima i seniorkama. Po završetku tog natjecanja ćemo i objediniti sve pojedinačne nastupe naših članica i članova kroz ova tri spomenuta natjecanja s obzirom na to da je bilo višestrukih nastupanja u barem dva natjecanja.

Do tada koristimo priliku čestitati svima iz naše ekipe za ovaj vikend, što od atletičarki i atletičara do trenerica i trenera, nije bilo jednostavno, ali ponovno se odradio vrhunski posao te se jedna vrhunska tradicija nastavlja, bravo!

  • Natjecanje: Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 17.-18.9.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook