Domaća natjecanja

RASPIS Prvenstvo Hrvatske u štafetama: 4. izdanje donosi i novu disciplinu

Vizual Foto: AK Agram Vizual

Prošlogodišnje treće izdanje bilo je vrhunsko po mnogim segmentima, počevši od samog odaziva pa zatim i rezultata koji su se postizali tijekom natjecanja čemu svjedoči niz hrvatskih rekorda. Uz sve to, uzbuđenja nije nedostajalo te se nadamo kako nas nešto slično očekuje i sada za aktualno 4. izdanje.

Za to se već u startu dodatno pobrinuo Hrvatski atletski savez tj. njegova Natjecateljska komisija koja nastavlja pratiti trendove u svjetskoj atletici pa tako nakon što je IAAF za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u štafetama uveo nove discipline, poput one 2x2x400m MIX tako ćemo i mi navedenu imati u sklopu ovog natjecanja.

Radi se o zanimljivoj mješovitoj štafeti koja se sastoji od 'samo' 2 člana (M i Ž), ali zato jedan član trči dvije izmjene. Svaki od njih ide po dvije izmjene (1. i 3. ili 2. i 4.) s redoslijedom po slobodnom izboru. Ovo je svakako nešto što nismo imali prilike vidjeti na ovim prostorima (i šire), a kad već spominjemo zanimljivosti recimo da se ove godine SP u štafetama i PH u štafetama odvijaju u istim terminima, s razlikom što naše natjecanje traje jedan dan.

Raspis se može pogledati u linku ispod članka i molimo sve da s posebnom pozornošću čitaju i pridržavaju dokumenta koji je opširniji nego inače, ali s razlogom. Za sve ostale upite postoje naši kanali komunikacije, kao i mogućnost obraćanja Hrvatskom atletskom savezu.

Drago nam je što se ovo natjecanje sada već možemo reći, etabliralo i pokazalo kao jednim izrazito uspješnim projektom u kojem sezonu započinjemo u timskom, a ne pojedinačnom duhu. Ove godine je čak naspram prijašnja tri izdanja i u malo kasnijem terminu te ćemo vidjeti što će to značiti. Nadamo se samo što boljim vremenskim uvjetima, prošlogodišnji su bili nestvarno dobri...

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook