Domaća natjecanja

Pregršt medalja drugoga dana!

Na zagrebačkim Sveticama održao se i 2.dan pojedinačnog PH za juniore i juniorke. Sveukupno smo osvojili čak 19 medalja, najviše od svih klubova, u omjeru od 4 zlatnih, 7 srebrnih i 8 brončanih medalja!

 

Štafeta 4x400m i Mužarić juniorske prvakinje Hrvatske, "eksplozija" Gamilec 

Nakon jučerašnjeg naslova prvakinje na 400m, Romana Tea Kirinć danas se okitila naslovom viceprvakinje na 800m! Njezino današnje vrijeme iznosi 2:09,81! Na 3000m Ana Fortuna osvojila je medalju brončanog sjaja, trčala je 10:58,40! Odmah iza nje u cilj je ušla Odri Tomas i s 11:03,42 osvojila 4.mjesto!

 

Malo je nedostajalo za medalju Sari Luzar-Smajić na skoku u dalj. U zadnjoj seriji skočila je osobni rekord, 5.24! Ipak za 7cm kraća od 3.mjesta, zauzela je 4.mjesto.

 

Na kugli imamo prvakinju Valentinu Mužarić i vice-prvakinju Petru Gamilec! Valentina je rutinirano i lakoćom slavila bacivši 15.30! Oduševila je i Petra, konačno je u 6.seriji pokazala što može i prebacila 13m! Prije posljednje serije Petra je imala već "standardnih" 12.74 da bi u posljednjoj seriji došla na bacalište i na vlastito oduševljenje bacila fantastičnih 13.73! Bio je to zaista sjajan hitac.

 

Za još jednu zlatnu i brončanu medalju pobrinule su se naše Agramerke na štafeti 4x400m! Zlatne su Jelena Brkić, Petra Lulić, Lucija Kosaber i Romana Tea Kirinić s istrčanih 3:54,84, a brončane su Iva Šakić, Iva Čutura, Josipa Čičak i Sara Luzar-Smajić s 4:17,92. Naša prva štafeta otpočetka se nametnula i nije puno vremena prošlo da bi shvatili tko će pobjediti dok je puno zanimljivije bilo kod druge štafete koja se borila za brončanu medalju. Prevaga se dogodila na 3.izmjeni, gdje je vrlo borbenom i hrabrom trkom Josipa Čičak osigurala lijepu prednost Sari Luzar-Smajić koja je prednost održala, ako ne i povećala.

 

Nakon 1.dana i jedne medalje (zlatne), Agrameri se 2.dana "priključili" s novih 7 medalja!

Dvije medalje osvojili su Jure Josipović i Anton Strmečki-Stakor na 3000m! Jure je za srebrno odličje istrčao 9:10,64 dok je Anton ušao u cilj s 9:25,17 i osvojio broncu! Identičan uspjeh na identičnoj dionici, samo s zaprekama, ponovili su Ivan Bilonić i Juraj Kralj. Ivan je trčao 10:19,75 i osvojio 2.mjesto, a Juraj je s 10:32,01 osvojio brončano odličje!

 

Denis Erent osvojio je brončanu medalju na 400m s preponama! Denis je trčao u prvoj (slabijoj) skupini što ovaj njegov uspjeh čini još većim!

 

Za medalju na tehničkim disciplinama pobrinuo se Marko Katalinić u izuzetno zanimljivom troskoku gdje se do samog kraja nije mogao znati poredak! Na kraju je Marko u 6.seriji ipak osigurao brončanu medalju, skočivši najdalje u životu - 13.37. Na bacanju diska je Demir Kolarević ponovio jučerašnji plasman (5.mjesto) bacivši 37.74.

 

Na 4x400m Agram I u sastavu Mateo Kovačić, Ivor Šipuš, Marko Katalinić i Mislav Mlakar istrčao je 3:28,76 i osvojio srebrno odličje! Agram II u sastavu Denis Erent, Matej Anđelić, Karlo Rupil i David Lavrenčak osvojio je 4.mjesto s istrčanih 3:46,57.

 

Rezultati i galerija 

Rezultate 2.dana možete pogledati klikom na sljedeći link.

 

Još bogatiju galeriju u usporedbi s 1.danom možete pogledati OVDJE, za većinu slika pobrinuo se naš Goran Subotić, s "malim" fotoaparatom napravio je niz sjajnih slika, stoga zašto ih ne pogledati! Naravno, ne sviđa li vam se slike gledati preko Picasa web albuma, uvijek je tu naša aktualna Facebook stranica!

 

Čestitamo svim našim atletičarima na medaljama, plasmanima i rezultatima! Velik broj osvojenih medalja sugerira kako imamo puno juniora u samom vrhu juniorske atletike i možemo se samo nadati još uspješnijoj idućoj godini!  

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook