Domaća natjecanja

Održano posljednje ovogodišnje prvenstvo Hrvatske: Novi rekordi na drugom izdanju trčanja na 12h

Na početku priče Foto: Renato Branđolica Na početku priče

U suradnji s Atletskim klubom Sljeme organizirali smo posljednje ovogodišnje Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske, u 12-satnom trčanju.

Ultramaratonski festival još jednom je opravdao svoj naziv na stazi identičnoj onoj od prošle godine gdje smo ovaj puta startali u 8h i završili u 20h nakon čega su uslijedila završna proglašenja.

Ono što posebno veseli su novi hrvatski rekordi, svakako posebno impresivan je onaj na 12h kod žena kojeg je postigla Ines Jozić iz Ultramaraton klub Mazator istrčavši 138.755 metara čime je nadmašila svoj prošlogodišnji najbolji rezultat koji sada postaje i (prvi) hrvatski rekord.

Prema najavama iz ultramaratonske zajednice iduće godine bi trebali dobiti i službeno PH (u sklopu ovog natjecanja) u 6-satnom trčanju, a kako su se i ranije ostvarivali neki od rezultata, moguće je da smo u sklopu danas održanih utrka dobili nova dva hrvatska rekorda koje su postigli Silvija Šimunović iz AK Sljeme (77.350m) i Zdravko Jadrijev iz MK Marjan (80.506m), svatko u svojoj kategoriji.

Prošlogodišnji brončani na 12h, Hrvoje Vlašić (AK Sljeme), napravio je značajan iskorak i pobijedio istrčavši 140.420m.

U ekipnom djelu natjecanja dominacija pripada članovima AK Sljeme koji su bili više nego uvjerljivi i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Sami vremenski uvjeti kao i atmosfera na stazi bili su više nego zadovoljavajući te je i ove godine bilo zadovoljstvo biti aktivni sudionik-domaćin ovog natjecanja pred kojim je svjetla budućnost.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u 12-satnom trčanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 12.11.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook