Domaća natjecanja

NOVI HRVATSKI REKORDI Premijera Race Walking Indoor Grand Prix Croatia za 2022. godinu (VIDEO)

Dio ekipe na okupu Foto: AK Agram Dio ekipe na okupu

Dan nakon seniorskog dvoranskog prvenstva Hrvatske održalo se i hodačko natjecanje u dvorani koje će imati svoj ligaški sustav kroz cijelu godinu tako da treba marljivo nastupati za one željne bodova, trofeja i medalja.

U različitim disciplinama imamo različitih razloga za zadovoljstvo.

Natjecanje su otvorile juniorke i seniorke na 3000m, a među njima su nastupale Zana Redžebašić, Maja Stura i Gabrijela Lešić.

Zana prolazi ciljem u vremenu 15:45,4, a nakon malo manje od minute stiže Maja sa 16:43,0 čime osvajaju 2. i 3. mjesto. Petoplasirana je Gabrijela koja je svoju dionicu hodala za 17:49,6.

Nakon toga iduće što smo s posebnim zanimanjem pratili je ista dionica samo za juniore i kadete, a tu se posebno istaknuo Antonio Belas!

Prošao je ciljem u vremenu 14:07,6 čime je postavio novi hrvatski juniorski rekord i to drugi puta ove sezone, u razmaku malo većem od mjesec dana!

Nesumnjivo je u dobroj formi i njegovo hodanje izgleda sve brže i bolje.

Niko Zlopaša Mužić i Jakov Barun hodali su za 17:53,8 i 17:54,6 čime su zaslužili sveukupna 5. i 6. mjesta.

U konkurenciji mlađih kadetkinja s razlogom je izvan konkurencije nastupala Linda Nujić kako bi 'napala' kadetski rekord (nekada se i to hodalo u dvorani sa spomenutom distancom) i napravila je to kako priliči našoj sjajnoj mladoj hodačici.

Ostvareno vrijeme je 9:56,5 što je prvi puta u povijesti hodanja u dvorani da smo dobili vrijeme brže od 10 minuta. Zaista odličan rezultat!

Vjerojatno najsimpatičniji trenutak natjecanja bila je utrka limačica na 1000m, distanca koja se možda čini kratkom, ali za ovaj (U12) uzrast to je sve samo ne kratko, posebice dok se trudite savladati tehniku atletskog hodanja.

Imali smo dvije predstavnice koje su bile i najbrže! Natali Tomić je hodala 6:16,1, a Nicole Nujić 6:20,5 čime su zaslužile prva dva mjesta.

Kraj natjecanja upriličen je još jednim hrvatskim rekordom, nakon juniorskog, kadetskog, došao je red i na 2u1 kadetski-mlađekadetski na 2000m!

I tu su se poprilično pomicale granice kao u Lindinom slučaju (višeminutne), a glavni akter je bio Patrik Pivarski s 10:48,9!

Poslije su uslijedile dodatna proglašenja čime je na lijep način zaključena ova manifestacija za koju se nadamo da će zaživjeti i postati tradicionalna.

Čestitamo svima, posebno rekorderima!

  • Natjecanje: Race Walking Indoor Grand Prix Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 27.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook