Domaća natjecanja

NASTAVAK U23 NIZOVA Orešković ponovno najbolji na 400m, 6./7. uzastopni naslovi za 4x100/400 štafete! (VIDEO)

Naši dečki Foto: AK Agram Naši dečki

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke između ostalog nam je pokazalo da se do osobnih rekorda može i u 9. mjesecu, suprotno nekim drugim tezama.

Rekordni Orešković kontra tezama

Jedan od najboljih primjera toga je Marko Orešković koji je istrčao svoj novi osobni rekord na 400 metara! Projurio je ciljem u vremenu 47.55 i tako pokazao da sezona nije gotova, štoviše... Od početka je to izgledalo dobro, a na kraju samo još i bolje, a kvalitetan priključak držao je i Jakov Vuković koji prolazi nakon njega ciljem s 48.05.

Tako smo dobili identičnog prvaka i viceprvaka kao u 2020. godini s još bržim rezultatima. Odlično!

Zadržao je Marko brzinu i na 200m gdje je također bio najbrži nego ikad i novi 'PB' sada je 21.67, a utrka je bila poprilično jaka i kvalitetna čemu dovoljno svjedoči podatak kako je ovo bilo 'samo' za srebro, a za zlato je trebalo ići brže od 21 sekunde (Marciuš iz Slobode).

Navedeni rezultat nedaleko je od U18 rekorda Hrvatske Ivora Tita-Jurišića star preko 20 godina (21.59)... Možda bude još prilike, ali bez daljnjega je i ovo rezultat kojim možemo itekako biti zadovoljni.

Osim njega je trčao Bruno Perec (22.81) kao sveukupno sedmoplasirani dok je još bolji bio na 100m gdje osvaja 4. mjesto s 11.17 u finalu.

Medalje 'pale' u svim štafetnim utrkama

U ženskom djelu najbrža od naših ovdje je bila Pamela Fauković koja je s točno 13 sekundi zaslužila finale gdje je bila neznatno sporija (13.06) i tako zaslužila sveukupno 7. mjesto. U kvalifikacijama su još trčale Tonka Kunac i Anja Tvrtković

Anju smo kasnije gledali na 100m prepone gdje s 15.27 osvaja brončano odličje. Zlato je otišlo u Split (Ramić). Tonku smo idući dan gledali na 200m s 26.58 što je bilo nešto brže vrijeme od onog koje istrčala Lea Babić (26.76) kojim su osvojile 10. i 12. mjesto.

Zato do medalje stiže Eva Mačković koja ciljem prolazi kao 3. s 25.30.

Dan ranije Eva je trčala na 400m gdje je bila samo za plasman slabija, a istrčano vrijeme iznosi 58.50 dok je Dora Dent bila 7. s novim osobnim rekordom 59.06. Tari Marković pripada 9. pozicija s 1:00,92. Kao i na 100/200m, najbrža je bila Drljačić iz Križevaca. Kod naših cura pomalo su to bili rezervirani nastupi, srećom pa su štafete kasnije bile drugačije priče. 

Dečki su nastavili raditi velike stvari i nastavljati priče koje su započele i neke prijašnje generacije.

Tako smo na 4x100m stigli do 6. uzastopne pobjede na ovom natjecanju, a na 4x400m do jedne uzastopne pobjede više!

Nije bilo jednostavno, posebno na ovoj kraćoj i bržoj dionici gdje smo pobijedili zahvaljujući sastavu Jakov Vuković, Marko Orešković, Bruno Perec i Vito Kovačić. Prvi trio je posao odradio više nego dobro te je Kovačiću ostala egal utrka s članom Slavonije-Žito gdje je pokazao kako ne nosi uzalud naziv sin sina vjetra te tako s 42.65 dobivamo 1. mjesto!

Kod cura je bilo određenih tehničkih problema, ali medalja nije pobjegla i Anja Tvrtković, Eva Mačković, Tonka Kunac i Pamela Fauković stižu do 49.45 za brončano odličje.

Na 4x400m su nam ostale Eva i Pamela na zadnjoj i prvoj izmjeni dok u 'sredinu' sastava ulaze Dora Dent i Tara Marković. Vremenski je to bilo 3:56,63 čime su zaslužile još sjajnije, srebrno odličje! Kroz ovu godinu naše štafete prate borbena i hrabra izdanja što je i na ovom natjecanju bio slučaj. ASK Split je opravdao ulogu favorita i zasluženo slavio u obje štafete.

Kraj natjecanja zaključen je sa suverenom pobjedom muške 4x400m štafete koja se više kroz utrku borila i izborila za pobjedu u vremenu bržem od 3:20,00, a ciljem na kraju Orešković prolazi s 3:19,24 dok su prije njega trčali Luka Dubajić, Jakov Vuković i Zvonimir Ćurić kao 1. trkač.

Da ne bi sve ostalo na njima, brončani je i Agram II, a za njega su nastupali Bruno Perec, Ivan Vukančić, Vito Kovačić i Niko Kožul

Time je Marko Orešković još jedno ovogodišnje natjecanje završio kao naš najuspješniji čovjek natjecanja s obzirom na 3 zlata u kolekciji, bravo!

Medalje na preponama i skokovima

Ćurića smo na početku 2. dana gledali kao srebrnog na 400m prepone s 55.27, a naš drugi predstavnik Jurica Kovačić stiže do 3. mjesta s 56.92. Rezultat sugerira slabiju trku, ali pristup je bio na nivou i to će se uvijek istaknuti.

Dan prije je Jurica bio još uspješniji, ali na 110m prepone gdje s 15.35 zaslužuje srebrno odličje, utrka na razini najboljih ovosezonskih. Pobjeda na kraćim preponama odlazi u Krk i Bonifačiću, a na dužim domaćem predstavniku Neraliću iz Karlovca.

Njegov imenjak, ali prezimena Hercigonja, nije imao svoj najidealniji dan na visu, bio je 4. s 1.80m.

Vito Kovačić je osim štafetnih medalja osvajao i one pojedinačne na horizontalnim skokovima. Prvi dan je bio brončani daljaš (6.59), a drugi dan brončani troskokaš (13.40). Dobar medaljaški učinak. Njegova prezimenjakinja, Karla, bila je blizu bronce na troskoku gdje joj je na kraju nedostajao jedan jedini centimetar.

Na skoku s motkom smo imali Ninu Puhmajer i Luciju Čanić na 3 metra na 5. i 6. mjestima. Lara Juriša izvan konkurencije skače 3.70m.

Čestitamo svim našim članicama i članovima na postignutim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 4.-5.9.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook