Domaća natjecanja

Napeto, ali pobjednički: FRANČIĆ do svog prvog mlađejuniorskog naslova dvoranskog prvaka Hrvatske (VIDEO)

Zadovoljni zlatni Antonio Frančić Foto: AK Agram Zadovoljni zlatni Antonio Frančić

Dvoranska sezona pojedinačnih prvenstava Hrvatske već pomalo tradicionalno započela je u Rijeci s mlađejuniorskim dvoranskim prvenstvom (U18) Hrvatske na kojem smo izvanredno započeli sezonu osvojivši sveukupno 9 medalja! Dvije su zlatnog sjaja, jedna srebrnog i preostale brončanog.

Prva disciplina koja je startala u 2018. upravo je bila muški troskok gdje je Antonio Frančić uspio iskoristiti priliku koja se otvorila i skokom iz druge serije zaslužio je svoju prvu pojedinačnu medalju zlatnog sjaja, i to u dvorani! Imao je otprije ponešto troskokaškog iskustva, ali ovo danas bila je bez sumnje njegova najbolja izvedba u spomenutoj disciplini.

Rezultatski to možda nije bilo na razini prijašnjih godina, ali generacije se mijenjaju i ovogodišnja se 'poklopila' ovako te se njegovoj pobjedi ne može ništa prigovoriti, štoviše, zaslužuje same čestitke jer je za jednog (ipak) početnika ostavio vrlo dobar dojam, a još k tome ima puno prostora za napredak.

Antonio je već 5. sezonu s nama i osvojeni naslov više je nego lijepa nagrada za trud koji naš član kroz ove godine ulaže.

Očekivano je bilo više pretendenata na ovu titulu, ali danas je ona očito bila suđena našem članu koji je kroz ostatak serije pružio još nekoliko dobrih serija, ali ipak je presudila ova druga. Uz njega su debitantske nastupe imali Ivor Nagl (11.55 - 6. mjesto) i Jurica Hercigonja (10.71 - 8. mjesto).

Osim troskoka, Antonio je trčao i 60m prepone uz Juricu. Potonji je prvi puta nastupao u ovoj disciplini istrčavši 10.64 za 14. mjesto dok je novopečeni prvak Hrvatske prvo u kvalifikacijama poboljšao osobni rekord (8.77), a u finalu je vremenski to bilo nešto slabije (8.93) za 5. mjesto. 

Nije bio jedini medaljaš, štoviše bilo je više njih, i to brončanih. 

Sjajan povratak Veića

Prva je svojevrsni povratak iz 'mrtvih' (figurativno rečeno, naravno) Viktora Veića koji nije sjajno započeo s bacanjem kugle u prvim serijama, ali što je vrijeme odmicalo se on sve bolje i bolje osjećao te smo na kraju dobili osobni rekord od 14.56 za 3. mjesto, a isto je trebalo baciti i za poziciju više, ali ipak s boljim drugim hicem.

No nas veseli ovaj jedan kvalitetan pristup i iskorak koji je napravio te se nadamo kako ovo može biti jedan dodatan motiv za dodatnu stabilizaciju u treninzima čime će sigurno njegova kugla letjeti još dalje nego danas.

Nije bio jedini, dobar nastup ostvario je četvrtoplasirani Luka Mateljić bacivši 14.02 uz osmoplasiranog Luku Biošića s hicem od 12.67. Dečki su nakon kadetskog staža prešli u mlađejuniorski što znači 1kg teža kugle (4 -> 5), ali i ovi rezultati imaju veliku mogućnost napretka samo prema boljem.

Odlični nastupi Dubajića i Vukovića

Jako dobar nastup, odnosno nastupe imao je Luka Dubajić na 60m, prvo se kvalificirao u finale istrčavši 7.28 da bi zatim prošao ciljem u vremenu 7.22 čime je značajno nadmašio prijašnji osobni rekord od 7.48. A nagrada za dobre utrke stigla je upravo u tom finalu gdje je osvojio brončanu medalju, a srebro mu je izmaklo samo za stotinku.

Isto možemo napisati i za debitanta Jakova Vukovića koji je odmah istrčao vrijeme (7.41) za finale gdje je također bio brži osvojivši 4. mjesto (7.32). Uz spomenuta dva imena imali smo i trećeg člana u finalu, Dominik Krešo istrčao je 7.49, a u kvalifikacijama je imao nešto brže vrijeme od 7.47. Osim njih, trčali su i Ivor Nagl (19. mjesto - 7.77)  te Marko Orešković (22. mjesto - 7.83). 

Nagl u zadnjem skoku do medalje

Ako su Veiću i Dubajiću presudile nijanse u eventualnom ostvarivanju boljeg plasmana, kod Vilija Nagla bilo je suprotno, upravo je on baš u posljednjoj seriji skoka u dalj 'okrenuo' stvari u svoju korist.

Do tog trena je u poretku bio petoplasirani sa skokom neznatno slabijim od 6 metara da bi u posljednjoj stigao do 6.06 čime je stigao upravo do 3. mjesta radi boljeg drugog skoka naspram drugog natjecatelja. A petoplasirani na kraju je bio samo centimetar slabiji.

Znamo već, na skoku u dalj stvarno i najmanje nijanse presude. Uz njega su još skakali ranije spomenuti Marko Orešković (5.45 - 10. mjesto) i Jakov Vuković (5.22 - 13. mjesto). 

Na skoku u vis smo unutar konkurencije imali petoplasiranog i šestoplasiranog Roka Spaseskog Babureka i Brunu Košćicu s preskočenih 1.70m, a vrlo dobro je izvan konkurencije skakao Filip Mrčić koji je danas stao na 2.11m, ali tako nastavio napredovati iz natjecanja u natjecanje, a pokušaji na 2.14m su bili sve samo ne loši. 

Sve čestitke našim medaljašima na ostvarenim plasmanima kao i rezultatima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 20.1.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook