Domaća natjecanja

Najava : IAAF Grand Prix Zagreb 2009

Nakon uzbudljivog SP u Berlinu slijedi IAAF Grand Prix Zagreb 2009 (31.kolovoz). Podatak da će na mitingu nastupiti 35 osvajača s ukupno 54 medalje sa posljednjeg SP-a i OI (!) je sjajna pozivnica da dođete u 17.30 na atletski stadion Športskog parka Mladost!

 

Satnicu natjecanja možete pogledati na ovom linku.

 

Milan Kotur nastupat će na 400m pr. gdje ga čeka strahovito jaka konkurencija iz koje moramo izdvojiti finalistu ovogodišnjeg SP-a, velikog Felixa Sancheza te Bernshawna Jacksona (brončani na OI i SP-u!) koji sa punim pravom preuzima ulogu favorita u ovoj disciplini. Ipak, ne pobjeđuju uvijek favoriti. Start utrke je u 19h i želimo Milanu da ostvari što bolji rezultat i plasman! Sretno!

 

Prije 400m pr. u 17:30 na rasporedu je bacanje kladiva (muškarci) u kojem će nastupiti svjetski prvak Primož Kozmus, no osim njega će i nastupiti Szymon Ziolkowski (viceprvak), Alexey Zagornyi (brončani) i trojica finalista (Kristzian Pars, Sergej Litvinov te naš Andreas Haklits)! Konkurencija koja će se nadmetati je snažna, stoga je potpuno razumljiva Kozmusova izjava : "Zagreb kao Mini-SP".

 

U skoku u dalj finalist iz Berlina Yahya Berrabah dolazi sa najboljmi rezultatom, što mu naravno ne jamči pobjedu.

 

Disk počinje u 19h, gdje se očekuje zanimljivo natjecanje u kojem će nastupiti 5 finalistica iz Berlina (jedna od njih je i Sandra Perković).

 

Utrka na 100m također jamči nova uzbuđenja na stadionu uz atletičare koji će nastupati! Michael Frater (zlatni u štafeti 4x100 iz Berlina), Darvis Patton (finalist iz Berlina), Nesta Carter... Finale slijedi sat vremena poslije!

 

Svjetsko zlato - Blanka Vlašić i Svjetsko srebro - Ana Čičerova zasigurno su glavne zvijezde skoka u vis i sa nestrpljenjem čekamo njihovo nadmetanje za prvo mjesto u kojemu ne treba očekivati samo njih dvije!

 

Na troskoku očekujemo nadmetanje 2., 3. i 4. iz Berlina - Mabel Gay, Anne Pyatkyhi i Biljane Topić!

 

Na 3000m za žene, Milcah Chemos Cheywa (brončana sa SP-a!) prvo je ime u svojoj konkurenciji.

 

Dawn Harper (Olimpijska prvakinja iz Pekinga!), Delloren Ennis-London (Brončana iz Berlina!) i Derval O´Rourke (finalistica iz Berlina!) su atletičarke koje posebno treba istaknuti u disciplini 100m prepone!

 

Kugla također donosi nadmetanje novog svjetskog prvaka Cantwella i svjetskog viceprvaka Majewskog uz 3 finalista iz Berlina (Vodovnik, Alić, Mikhnevich) te domaćih natjecatelja (Mulabegović i Premeru).

 

Zatim u 20:05 je na rasporedu Memorijalna utrka Boris Hanžeković (110 m pr.). Nažalost neće nastupiti uvijek rado viđeni gost u Zagrebu - Dayron Robles koji se u Berlinu ozljedio u te je morao otkazati nastup. Da se njegov izostanak ne "osjeti", pobrinut će se novi svjetski prvak Ryan Brathwaite, finalisti ovogodišnjeg SP-a Wingall i Svoboda a ne treba ni otpisivati Davida Olivera, brončanog iz Pekinga!

 

Janeth Jepkoskei Busienei, svjetska viceprvakinja glavni je favorit utrke na 800m, nastupaju još dvije finalistice (Martinez i Savinova)!

 

Svjetsko srebro iz Berlina, Veronica Campbell-Brown na 200m još jedno je u nizu velikih imena koja su ove godine najavljena na mitingu! Obzirom da 200m ove godine nema na rasporedu, nastupit će na 100m.

 

Na 400m za žene, pobjeda se očekuje od sjajne Shericke Williams (svjetska viceprvakinja!), ne smijemo ni zaboraviti spomenuti finalisticu SP-a Anastasiyu Kapachinskayu!

 

Završetak mitinga obilježit će utrka na 1500m za muškarce gdje također nastupaju finalisti SP-a : Lomong i Mansour.

 

Preostaje nam da poželimo što više kvalitetnijih rezultata, obaranja rekorda mitinga u više disciplina i što bolju atmosferu! Ako niste u mogućnosti doći, prijenos mitinga biti će na HTV2 (19h)!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook