Domaća natjecanja

Matošević slavila na Kamešnici uz novi rekord staze!

U subotu (30. travnja) održana je 5. brdska utrka „Kamešnica“ koja je ove godine ujedno bila izborna utrka za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju koje će se početkom srpnja održati u turskom gradu Bursi.

 

Organizator utrke je bio AK "Otok" iz istoimenog dalmatinskog gradića, a u centru mjesta je bio i start utrke. Juniori i juniorke trčali su 7,5 kilometara dugu stazu s ciljem kod planinarskog doma Donja Korita (670m n.v.) dok su seniori i seniorke svoju utrku završavali kod izvora Gornja Korita (950m n.v.), a utrka im je bila duga 12,3km.

 

Treba istaknuti kako je utrka bila odlično organizirana, trčalo se po prekrasnoj stazi koja je bila dobro markirana s označenim kilometrima i što je najvažnije kod ovako teških utrka - nije nedostajalo vode uz stazu i na cilju. Poslije utrke organiziran je ručak za sve natjecatelje u planinarskom domu Donja Korita gdje je bila i podijela nagrada nauspješnijima.

 

Na ovo natjecanje nismo išli u velikom broju, ali smo postigli zapažene rezultate! Najuspješnija je bila Matea Matošević koja je pobijedila u utrci seniorki i pri tom postavila novi rekord staze (58:24) koji je i prije bio u njenom vlasništvu. Tim izvrsnim nastupom Matea je stekla pravo nastupa na Europskom prvenstvu, ali vrlo vjerojatno i na Svjetskom koje će biti početkom rujna u albanskom glavnom gradu Tirani.

 

U utrci seniora imali smo dva predstavnika - Brunu Erenta i Gorana Grdenića. Za nijansu brži je bio Goran koji je zauzeo 6. mjesto s rezultatom 56:50, a odmah iza njega u cilj je ušao i Bruno. Dečki će imati još jednu priliku za izboriti nastup na Europskom prvenstvu već za tri tjedna kada se na Kozjaku održava pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju.

 

Kod juniora nas je predstavljao Juraj Kralj koji je zauzeo treće mjesto (35:45), a kod juniorki Monika Delač koja je također bila treća (41:34) i Jelena Sajko (46:14) koja je zauzela peto mjesto.

 

Čestitke svima na odličnom nastupu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook