Domaća natjecanja

Kad nema PH u krosu, ima Agramovog krosa

Jedna 'nasipna' zajednička Foto: AK Agram Jedna 'nasipna' zajednička

Ovaj vikend trebalo se održati Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, ali je nakaradni Stožer civilne zaštite Grada Varaždina dozvolio održavanje istog jedino u varijanti da ne bude više od 50 ljudi s jasnom idejom da se natjecanje ne održi. 

Organizator i Hrvatski atletski savez nisu imali previše opcija osim odgoditi natjecanje, a vrijeme će (uskoro) pokazati je li to ujedno bio i otkaz istog. Nije jednostavno snalaziti u različitim restrikcijama lokalnih stožera kao i njihovo tumačenje istih propisa. Šteta je da se šalje loša poruka u kojoj po njihovom tumačenju ispada da trčanje u prirodi nije baš epidemiološki prihvatljivo. A nema sigurnijeg i ljepšeg natjecanja, posebice za ovo korona razdoblje te kada su brojevi ponovno narasli...

Bilo kako bilo, u svakom zlu i neko dobro pa smo se radi onih najmlađih koji su marljivo proteklih tjedana trenirali te dolazili na subotnje kros treninge odlučili da održimo klupsko kros prvenstvo na kojem je bio i primjeren broj natjecatelja po svakoj utrci.

Održali smo 5 utrka za više uzrasta i različitih dužina staze te vjerujemo da smo barem na jedan način našim mladim atletičarima i atletičarkama kompenzirali nepotreban potez lokalnog stožera.

Radila je i štoperica te imamo i rezultate s ovog natjecanja u linku ispod ovog izvještaja.

Hvala svima na dolasku, vjerujemo da je bilo kratko i slatko te se vidimo u nekoj od idućih prigoda! 

  • Natjecanje: AGRAM jesensko kros prvenstvo 2020
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 7.11.2020.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook