Domaća natjecanja

Jednačak i ženska štafeta mlađejuniorski prvaci drugoga dana

Zlatna i srebrna štafeta na 100-200-300-400m Foto : AK Agram Zlatna i srebrna štafeta na 100-200-300-400m

Tijekom drugog dana osvojili smo 9 medalja, a zbrajanjem prvog i drugog dana dolazimo do brojke od 17 medalja. Time smo osvojili najviše medalja od ostalih klubova.

Od tih 17 medalja četiri su zlatne, najviše imamo srebrnih (7) i broj brončanih je 6. Vremenski uvjeti bili su slični jučerašnjim, možda je vjetar nešto manje smetao trkačima sprinterskih disciplina, ali njih je danas na rasporedu ionako bilo manje.

Petreš novim osobnim rekordom osvojila novo odličje

Na 800m nastupale su Pia Ocvirk, Marija Hartl i Anamarija Petreš. U prvoj skupini nastupala je Pia i uvjerljivo pobjedila s 2:24,07. Šteta što nije trčala u drugoj skupini jer Pia je u petak na Turniru 5 gradova (Ljubljana) osvojila 3.mjesto, a vrijeme trećeplasirane bilo je 2:21,30. Na ovom natjecanju sveukupno je bila sedmoplasirana. U drugoj skupini vodila se bitka za medalje, a u njoj je aktivno sudjelovala Anamarija. Dobar finiš na zadnjih 150m donio joj je novu medalju i osobni rekord! U cilj je ušla kao drugoplasirana s 2:18,95. Tako je Anamarija nakon bronce na 400m svojoj kolekciji pridodala i srebro, a po završetku natjecanja kao članica pobjedničke štafete 100-200-300-400m osvojila je i zlatnu medalju. Marija je ušla u cilj kao sedma (2:28,41), a sveukupno joj je pripalo 9.mjesto.

Fortuni i Pakšec pripale brončane medalje

Ana Fortuna je također jedna od osvajačica medalja! Njezina je brončanog sjaja, a medalju je zaslužila s istrčanih 11:12,19 u utrci na 3000m. Nastupala je i Dora Hornik, ona je osvojila 5.mjesto s vremenom 11:27,31. 

Na 400m prepone naša predstavnica bila je Karla Zuanović. Ona je u svojoj skupini bila drugoplasirana (1:12,74), a sveukupno je zauzela 7.mjesto.

Nakon juniorske bronce, Dora Pakšec osvojila je i mlađejuniorsku broncu! Dionica je bila nešto kraća u usporedbi s juniorskom, trčala je na 2000m sa zaprekama i u cilj ušla s 7:59,31. 

Na visu je nastupala Lara Juriša i svoj nastup završila na 10.mjestu s preskočenih 145cm. Imala je Lara i boljih nastupa, ali priliku za popravak dojma ima već idući vikend, na rasporedu je kadetsko i mlađekadetsko prvenstvo. 

Nova dominacija na štafetama rezultirala novim medaljama

Malo je nedostajalo Ani Šarić za brončanu medalju, samo 15cm. Ovako je osvojila 4.mjesto, a najbolje bačeni hitac danas je bio 12.27. Odmah do nje svoje mjesto zauzela je Valentina Slobodić s novim osobnim rekordom 11.71. Blizu svog najboljeg rezultata bila je i treća naša natjecateljica, Laura Štefanac. Danas je najdalje bacila do 10.51 čime je zauzela 8.mjesto. No Laura je zato na koplju daleko nadmašila svoj osobni rekord (više od 3 metra!), on sada iznosi 34.82, a vrijedio je 6.mjesta. Odlična najava za kadetsko prvenstvo u Rijeci.

Nove medalje stigle su nam na štafeti 100-200-300-400m. Za zlatnu medalju pobrinule su se Nika Rakić, Katarina Ivšac, Iva Marija Sobočanec i Anamarija Petreš s istrčanih 2:20,07 dok su odmah iza njih svoje mjesto i srebro osvojile Lara Juriša, Iva Šakić, Sara Luzar-Smajić i Lucija Kosaber. Njihovo istrčano vrijeme je 2:22,31. U svakom slučaju, na veličanstven način naše djevojke su zaključile natjecanje za mlađejuniorke, bravo!

Josipović srebrni na 3000m

Mateo Kovačić je pokušao trčati 800m, ali naprosto radi ozljede nije išlo i njegov nastup već je završio nakon 200m. Zanimljivu utrku gledali smo na 3000m gdje je Jure Josipović lovio svoju drugu zlatnu medalju na ovom natjecanju, ali na kraju su nijanse presudile i u cilj je ušao kao drugoplasirani s istrčanih 9:23,74. Srebrnom medaljom se Jure istaknuo kao jedan od naših najuspješnijih pojedinaca u ovoj kategoriji!

Na korak do medalje ostao je Karlo Jednačak, osvojio je 4.mjesto s istrčanih 1:02,38. Karlo je još uvijek kadet i nova prilika za medalju slijedi tijekom iduće subote i nedjelje. 

Jednačak za klasu iznad na troskoku, Kolareviću srebro

Bruno Jednačak novi je mlađejuniorski prvak na troskoku! Već je u prvoj seriji preskočio 13 metara čime je opravdao ulogu favorita i nakon toga se mogao posvetiti ostvarenju što boljeg rezultata. Na kraju je natjecanje završio s 13.53, ali treba spomenuti i vjetar koji mu je išao u korist (+3.3). Uz njega je skakao još i David Lavrenčak, najbolji današnji skok vidjeli smo u drugoj seriji, semafor je pokazao 12.13. David je i iduće godine mlađi junior, imati će još prilike za medalju u ovoj disciplini.

 

Demir Kolarević bio je još uspješniji u usporedbi s jučerašnjim danom. Nakon bronce na kugli uslijedila je srebrna medalja, na disku je ostvario hitac u duljini od 45.80m. Nastupili su još Luka Bulaja i Nikola Hrelec. Luka je danas bio najmlađi natjecatelj u ovoj disciplini, ali ne i najslabiji. Bacio je 39.46 i zauzeo 5.mjesto. Plasman odmah iza njega pripao je Nikoli, on je bacio 33.85. Još bolji plasman (5.mjesto) ostvario je na bacanju kladiva ostvarivši svoj novi osobni rekord s 39.78. Luka Mesarić također je bacao dalje nego do sada, osvojio je 4.mjesto s rezultatom 43.18. Luki je ovo tek prva sezona, vjerujemo da će u idućima biti još uspješniji. 

Pravi pristup nagrađen srebrnom medaljom

Na kraju smo svi mogli uživati u izuzetno interesantnoj štafetnoj utrci na 100-200-300-400m gdje su naši dečki osvojili srebrnu medalju (2:03,48)! Za našu štafetu nastupali su Zvonimir Topić, David Lavrenčak, Bruno Jednačak i Fran Topol. Od prvog do zadnjeg metra vodila se bespoštedna borba za medaljama i drago nam je da su naši mlađi juniori osvojili srebro jer svojim beskompromisnim pristupom i htijenjem su ga i zaslužili.

Upućujemo svima čestitke na istrčanim rezultatima, osvojenim medaljama i plasmanima! Konkurencija je bila iznimno kvalitetna i jaka, nije bilo jednostavno osvojiti toliko medalja. Bravo! Velika većina ove generacije i iduće godine ima pravo nastupa, za budućnost se ne moramo bojati. 

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Čakovec
  • Datum: 1.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook