Domaća natjecanja

3. KOLO Ekipnog dvoranskog PH: Orešković do izjednačenja 'svog' U18 hrvatskog rekorda na 400m! (VIDEO)

Marko Orešković Foto: Renato Branđolica Marko Orešković

Ni u zadnjem kolu ovog prvoligaškog natjecanja nije nedostajalo rekorda, kako osobnih, tako i barem jednog državnog, i to ponovno u režiji našeg člana.

Kovačić uspješan na 60m nakon više od 10 godina

Tako smo na 60m nakon više 10 godina vidjeli novi nastup Matea Kovačića (da, prošlo je toliko!) koji je očekivano poboljšao svoj osobni rekord iz još kadetskog staža.

On je iznosio 7.99, a sada je to popravljeno na puno impresivnijih 7.08 kojim je sveukupno zauzeo 3. mjesto.

Nije bio jedini koji je poboljšao osobni rekord, Bruno Perec je istrčao 7.23 za sveukupno 12. mjesto, ali i priliku za nastupom još jedan vikend. Dominik Krešo je također napravio poboljšanje na 7.34 čime je sveukupno bio 18.

Dominika smo gledali i na 400m u jednoj praktički solo utrci gdje s 51.53 sveukupno zauzima 7. mjesto, a ispred njega su bili Marko Orešković i Jakov Vuković u jačoj skupini. 

Rijetko se događa, ali moguće je, Marko je istrčao identično brzu utrku kao otprije dva tjedna na 1. kolu kada je trčao 48.99 i postavio novi mlađejuniorski rekord Hrvatske u dvorani kada je ova disciplina u pitanju.

Sada je istrčao opet isti rezultat čime je izjednačio taj rekord. Izgledao je puno bolje i življe nego na Prvenstvu Balkana, a pohvale idu i Jakovu koji je bio vrlo blizu te s 49.13 poboljšao svoje najbolje dvoransko vrijeme! Sjajnim nastupima je naš duo zasluženo zauzeo 1. i 2. mjesto.

Nikad bolji Vukančić 'probio' barijeru od 2 minute

Osobni rekordi su se postavljali i na dvostruko dužoj dionici (800m) gdje je jako dobro izgledao Ivan Vukančić, pobjednik svoje skupine s 1:59,30 čime je sveukupno bio 6., ali još važniji podatak je poboljšanje svog osobnog rekorda i prva istrčana utrka ispod 2 minute.

Kulminacija je to prijašnjih dobrih utrka u ovoj sezoni, a ova je bila još bolja.

Do sada to nije imao ni na otvorenom tako da se radi o apsolutnom osobnom rekordu. Niko Kožul je ubilježio najbolji dvoranski rezultat, 1:59,66 vrijedilo je 8. mjesta sveukupnog, on je bio u skupini kasnije gdje je jako hrabro krenuo, ali nije u završnici mogao pratiti još brže od njega.

Na 1500m je Nikola Klarić istrčao 4:24,45 za 8. mjesto. Petar Bratulić je nastavio s nastupima na 3000m, kao i u prva dva kola. Ovdje mu je pripalo 2. mjesto s utrkom brzom na 8:35,45 dok Domagoj Jakopović iz natjecanja u natjecanje trči sve bolje i bolje.

Tako je sada prošao ciljem kao 6. u vremenu 8:55,00 što mu je čak i dvoranski osobni rekord.

Utrka na 60m prepone donijela je 2. mjesto Jurice Kovačića s utrkom brzom 8.54. Tri tjedna vrlo konstantnog (sličnog) postizanja rezultata. Ovaj puta bolji plasman.

Kovačić otvorio daljašku sezonu s najboljim skokom u životu

Skok u dalj donio nam je odlično otvaranje u prvoj seriji Vite Kovačića koji skače 6.68 i tako ostvaruje rezultat karijere, ali i on je jedan od onih koji ima prostora za još većim daljinama. Ovdje mu je pripalo 6. mjesto.

Nakon dva kola i u 3. kolu je Marko Katalinić stigao do jednog skočivši 13.51.

Bacanje kugle donijelo je nastup Kristiana Josipa Periša koji u trećoj seriji baca do 14.30 i tako na koncu osvaja visok plasman, 2. mjesto. Imao je još jedan hitac preko 14 metara, u prvoj seriji (14.07).

Na 4x400m štafeti i treći tjedan smo ostvarili pobjedu, i to u novoj rotaciji sastava. Ovaj puta smo Agram I štafetu imali s Ivanom Vukančićem, Mateom Kovačićem, Jakovom Vukovićem i Markom Oreškovićem. Konkurencijski je to bilo nešto kvalitetnije naspram prošlog tjedna, ali naši su ponovno bili najbrži, 3:19,41 je rezultat kojim smo ponovno zaslužili 1. mjesto.

Agram II su bili Jurica Kovačić, Niko Kožul, Vito Carlo Fadini i Dominik Krešo kao petoplasirani (3:29,34), a Agram III (Vito Kovačić, Bruno Perec, Ivan Cvitić i Roko Čubrić) trči 3:39,20 za 7. mjesto.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima!

  • Natjecanje: Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske prva liga - 3. kolo
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 20.2.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook