Domaća natjecanja

4 METRA Pobjednica Juriša na mitingu u Vrbovcu na skoku s motkom preskočila čarobnu granicu! (VIDEO)

Odlična Lara Juriša Foto: Renato Branđolica Odlična Lara Juriša

U Vrbovcu se održao "Salix Sub Astra" miting koji je prošle godine preskočio održavanje iz epidemioloških razloga, ali sada se vratio u još većem obujmu nego prije.

Tako su održane čak 4 skakačke discipline, skok s motkom za žene i muškarce te isti takav skok u dalj. Posebnost ovog natjecanja je što se održava na glavnom trgu i ujedno je to praćenje nekih novijih trendova u smislu popularizacije našeg sporta koji se viđaju i u drugim zemljama.

Nas je najviše zanimala ženska motka radi nastupa naših članica.

Neosporiva glavna zvijezda ove discipline bila je Lara Juriša u svom najboljem izdanju karijere! Da će ovo biti drugačije natjecanje od ovosezonskih vidjelo se već na 2. pokušaju 3.90m kada je skočila najbolji ovoseoznski rezultat i izjednačila osobni rekord još od 2017. godine.

Podsjetimo samo kako je naša najbolja motkašica unazad tog vremena imala višestruke probleme s teškim ozljedama koljena (oba!) što nakon dva povratka cijeloj priči daje dodatnu draž i jaču pobjedničku dimenziju.

I onda je letvica postavljena na 4 metra, visina za koju smo znali da može preskočiti, ali uvijek je potrebno dočekati trenutak u kojem se stvari trebaju 'posložiti'.

Srećom, ovo natjecanje je otišlo u tu kategoriju i naravno da smo oduševljeno dočekali taj prekrasan skok u 2. pokušaju na 4 metra kada je uvjerljivo preskočila preko letvice i postigla rezultat karijere!

Zasluženo, više nego zasluženo! Ujedno je ovim postignućem stigla na 3. mjesto rezultata svih vremena u Hrvatskoj koje sad dijeli s našom Martinom Fileš. Nije se zadovoljila s ovim već je krenula na 4.06 (što bi bilo 2. mjesto da je uspjela) i ponovno smo vidjeli jako dobar 2. pokušaj (na ovom natjecanju kao da se specijalizirala za to) gdje su je nijanse dijelile od novog uspjeha.

No doći će i to, samo treba strpljivo nastaviti dalje, a Lara je kroz sve ove godine pokazala da joj je to zasigurno jedna od glavnih vrlina. Za primjer mnogima, bravo!

Najavu uspješnog dana imali smo i ranije na nižim visinama gdje su nastupale naše još mlađe članice koje još skupljaju skokove i iskustvo. Tako je Nina Puhmajer preskočila 3.10m za novi osobni rekord dok je Vita Škiljo zaokružila točno 3 metra što je i njoj novi osobni rekord što je za jednu kadetkinju poprilično lijep rezultat.

Godinu dana mlađa Magdalena Obajdin je došla do izjednačenja s 2.80m, a posebno veseli 2.60m Marte Čanić koja je tek mlađa kadetkinja (2008. godište) i kao najmlađa natjecateljica ovdje pokazala kako se jako dobro snalazi na motki.

Čestitamo svim curama na ostvarenjima kao i treneru Edvardu Josipoviću koji stoji iza njih!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook