Statistika

Statistika internetske stranice: Posjećenost, demografija i ostala tehnologija za 2021. godinu

Vizual Foto: Google Vizual

Iako su društvene mreže preuzele primat (po prvi puta u povijesti se dogodilo da primjerice TikTok bude posjećeniji od Googlea krajem 2021. godine), internetske stranice i dalje imaju svoju publiku. Isto se odnosi i na nas.

Tradicionalno donosimo niz podataka - posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednici i operativni sustavi koje se najviše koriste na našoj stranici. Tu je podatak oko spola i dobi kod kojeg ćemo napomenuti da je tu točnost najmanje izvjesna.

Od početka vođenja ove statistike vodimo se Google Analyticsom kao jednim od pouzdanijih servisa.

Sumarno već sad možemo zaključiti da je vidljiv porast u svim brojevima što je i očekivano jer nismo imali zatišje kao 2020. godine (3. i 4. mjesec) kada se ništa nije događalo radi COVID-19.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Podsjetit ćemo na razliku između sesija i korisnika - sesija po korisniku traje svaki put kada posjeti stranicu i unutar nje pregledava ne nužno samo jedan, već više sadržaja.

Demografski podaci - Države

Prema napucima tumačenje za "not set" je isto, najvjerojatnije se radi o Hrvatskoj (iako ne nužno svaki broj, već većina).

Hrvatska je naravno vodeća, a Sjedinjene Američke Države treću godinu uzastopno su na 2. mjestu. Moramo priznati kako je Indonezija pravo iznenađenje da bude ispred Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije, Slovenije... I to s četverozonamenkastim brojem.

Zanimljivost od 2020. se ponovila, a to je ostanak Kine u TOP10 dok Irska u ovom poretku s obzirom na učestale migracije hrvatskog stanovništva tamo nimalo ne čudi.

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Zagreb je i dalje tamo gdje ga očekujemo, ali veseli da se čita i u ostalim gradovima, iako u ovom pregledu je Batam greškom stavljen od strane Googlea. To je grad u Indoneziji.

Preglednici (eng. browseri)

Chrome i dalje broj 1, ništa novo u svijetu preglednika.

Operativni sustavi

I u ovoj godini postotak Androida je narastao, nema kraja ekspanziji handheld tehnologije.

Dob i spol

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook