Statistika

Statistika internetske stranice: Posjećenost, demografija i ostala tehnologija za 2020. godinu

Google Analytics Foto: Google Google Analytics

Društvene mreže i dalje drže primat kod naše publike (kao i općenito kada su trendovi u pitanju), ali nije da su internetske stranice prestale postojati. Tako i naša.

Ponovno donosimo više podataka; o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima i operativnim sustavima koje se najviše koriste na našoj stranici. Ostao je i prošlogodišnji novitet koji se tiče spola i dobi iako kod takvih stvari u pitanju i dalje takvo što nema svoju 100% točnost.

Google Analytics naš je partner od početka postojanja naše stranice i nesumnjivo je jedan od pouzdanijih servisa kada su u pitanju ovakve statistike.

U jednom djelu je vidljivo kako je COVID-19 utjecao i na našu stranicu s obzirom na zatišje tijekom 3. i 4. mjeseca kada smo znali imati bitno više vijesti nego sad, kao i u 11. i 12. mjesecu.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Zadržali smo broj pregleda stranica preko 200 tisuća kao i nastavak trenda kada su u pitanju posjete stranici novih korisnika što je nešto čemu posebno težimo u zadnje vrijeme. Omjer sve govori.

Što se tiče razlike između korisnika i sesija, podsjećamo, sesija po korisniku traje svaki put kada posjeti stranicu i unutar nje pregledava ne nužno samo jedan, već više sadržaja.

Demografski podaci - Države

Praksa i tumačenje za "not set" je ista, najvjerojatnije se radi o Hrvatskoj (iako ne nužno svaki broj, već većina).

Hrvatska je logično uvjerljivo vodeća, a Sjedinjene Američke Države drugu godinu uzastopno su na 2. mjestu. Bosna i Hercegovina je zadržala preko 1000 pregleda, a ispred susjednih zemalja Slovenije i Srbije pojavila se  Njemačka.

A posebno zanimljivo je za vidjeti Kinu u TOP10, vjerojatno su tamošnji stanovnici tijekom njihovog lockdowna posebno široko surfali internetom...

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Logično je da se ponovila 2019. godina i Zagreb drži čelnu poziciju.

Preglednici (eng. browseri)

Ništa novo, Google Chrome je i dalje vladar prostora internetskih preglednika. 

Operativni sustavi

Još malo je u ovoj godini proširen postotak Androida što jasno govori kako mobilni svijet i dalje raste.

Dob i spol

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook