Statistika

PENEZIĆ predvodi medaljašku listu Hrvatske atletike s najviše sveukupno osvojenih odličja, najviše naslova za KOŽULA!

Vita i Niko Foto: AK Agram/Renato Branđolica Vita i Niko

Pojavom stranice Hrvatske atletike koju je nedavno pokrenuo Hrvatski atletski savez, dobili smo nove dobre stvari kao što je i uvid u do sad neobjavljivane statističke podatke.

Radi se o nedavnoj objavi koja se odnosi na listu atletičara i atletičarki, svih osvajača medalja (poimence) na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u 2022. godini.

Statistika je to koju godinama ste mogli pratiti na našoj stranici, ali samo kada su u pitanju naši članovi i članice, a ovdje sada dobivamo cjelokupnu, širu sliku.

Autori su se odlučili za primarni kriterij sveukupno osvojenih medalja u kojima je prvo ime cijele Hrvatske Vita Penezić koja je jedina uspjela osvojiti čak 19 medalja, a iza nje je Niko Kožul koji ima samo jednu manje, ali zato broji jedno zlato više.

Nisu oni jedini u vrhu, štoviše, u TOP10 nalazi se čak sedmero naših atletičara (Vito Kovačić, Marko Orešković, Lara Jurčić, Laura Matko i Jakov Vuković).

Tako da donosimo prvih 10 iz objavljene tablice spomenutog članka:

# POJEDINAČNO Ukupno Zlato Srebro Bronca
1 Penezić Vita 19 10 7 2
2 Kožul Niko 18 11 3 4
3 Kovačić Vito 18 9 4 5
4 Orešković Marko 17 13 4  
5 Koščak Jana 17 12 4 1
6 Farkaš Roko 16 9 2 5
7 Tirić Zvonimir 16 3 7 6
8 Jurčić Lara 14 10 1 3
9 Matko Laura 14 7 2 5
10 Vuković Jakov 13 9 4  

Kao što često znamo istaknuti i kroz našu statistiku, očekivano je kako glavnu riječ uglavnom vode atletičarke i atletičari juniorskog uzrasta, pretežito onog mlađejuniorskog (U18) koji su obično u vidu ovakvog statističkog pregleda u prednosti.

No i kao takva je ova statistika zanimljiva te uvijek treba promovirati uspjehe mladih atletičara i atletičarki te svima čestitamo na ovoj uspješnoj godini s kojom se polako, ali sigurno opraštamo.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook