Intervju i izjave

RUŽIĆ uoči nastupa u 'skupini smrti' dvoranskog EP 2021: "Htio bih istrčati najbolji rezultat sezone" (VIDEO)

Čudno su se posložile karte na muških 400 metara koje nam otvaraju prvi dio prvog dana Europskog dvoranskog prvenstva u Torunu i Poljskoj.

Imat ćemo čak 9 skupina, a Mateo Ružić kreće u akciju odmah na početku u 1. skupini koja je na rasporedu u 10:13h tijekom prvog dana (petak).

Kvalifikacijski sustav ne nudi previše prostora za prolazak daje s obzirom na to da će se samo ulaziti po plasmanu, dakle neće biti mogućnosti prolaska na vrijeme što je uobičajeno.

Vjerujemo da je propozicijski ovaj element zadovoljen, ali generalno ne djeluje ovo baš kao najsretnija varijanta jer bi se moglo dogoditi dosta neravnomjernosti u prolasku kada su vremena u pitanju. Bilo bi ipak bolje da se išlo s odlukom u smislu prolaska prvoplasiranih iz 9 skupina i zatim 9 po vremenu kada se dobije cjelokupni zbir rezultata, ali čini se kako ništa od toga.

No, kako je svima, tako je i Mateu, ne treba sumnjati da će pristup biti na mjestu i da će dati sve što može u ovom trenutku i skupini koja je zaista sjajna te može biti idealna za postizanje novog velikog rezultata.

Što se same dosadašnje sezone tiče reći će: "Zadovoljan sam, sve istrčane utrke bile su vremenski blizu što bi značilo da sam spreman za puno brži rezultat ovdje na Europskom prvenstvu. Tako da bih htio istrčati najbolji ovosezonski rezultat, približiti se osobnom rekordu i plasirati u polufinale."

Satnica sugerira da bi eventualno polufinale bio odmah isti dan popodne, ali naš član nema problem s tim: "To ne bi bio problem, trenirao sam i spreman sam."

Ukratko je bacio pogled i na prijašnja dva nastupa kao zalog za dodatno iskustvo: "Jako puno sam naučio iz polufinalu otprije 8 godina u Göteborgu kao i ispadanju iz kvalifikacija prije 4 godine u Beogradu. Te greške neću i ne smijem ponoviti."

Naravno, nismo mogli ne dotaknuti se pandemije i COVID-19, nešto što svakodnevno utječe na naše živote: "Cijela situacija zagorčava održavanja natjecanja. Protokoli i testiranja prije putovanja pa i tijekom putovanja uzimaju puno vremena, sve se sporije odvija pa se osoba 'potroši' i u tome. Ipak, trebamo biti sretni što se uopće održavaju natjecanja."

Po pitanju treninga nije bilo takvih problema: "Nije toliki problem, što se mene kao kategoriziranog sportaša tiče, ne mogu se požaliti."

Nevezano za sam ishod na ovom natjecanju, pogled je već lagano usmjeren i na iduće mjesece pred nama: "U sezoni na otvorenom očekujem rezultat ispod 46 sekundi što bi značio i napad na državni rekord. Samim time tu je i 'lov' na ranking bodove za Olimpijske igre u Tokyu. COVID situacija sugerira da nas i dalje očekuje vrlo nepredvidiva sezona pa je teško unaprijed planirati kalendar natjecanja. No, nama sportašima je da se spremimo i u dobroj formi dočekamo sve što nas čeka."

Kao i svakome natjecatelju, čestitamo Mateu što je u ovim teškim vremenima dogurao do svog 3. Europskog dvoranskog prvenstva i želimo mu što uspješniji nastup u ovoj zahtjevnoj situaciji. Osnovni cilj je ispunjen i sve što sada ovdje napravi samo njegov uspjeh čini samo dodatno većim, sretno!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook