Intervju i izjave

Rekorderka Renić najavljuje svoj nastup na EP do 23 godine: "Plan je novi rekord" (VIDEO)

Ivana Renić Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Ivana Renić

Nakon 4 godine Ivana Renić vratila se na jedno veliko natjecanje, tada je nastupala na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu, a sada ju očekuje Europsko mlađeseniorsko prvenstvo.

U tom razdoblju puno toga se događalo za nju pa i za naš klub, ali jedna stvar je konstantna (neovisno je li Ivana u boljoj ili slabijoj formi), a to je što se i dalje uvjerljivo radi o našoj najboljoj hrvatskoj hodačici koja i dalje drži sve hrvatske rekorde koje je postavila.

Ove godine je briljirala u svim disciplinama, bilo to 5000m, 10km ili 20km hodanje - sve su bili rekordni nastupi, i to u okvirima hrvatskog hodanja. Upravo u ovoj zadnjoj disciplini je i ispunila normu za predstojeće natjecanje.

"Posebno sam zadovoljna ovosezonskom utrkom u Borskom Mikulašu gdje sam između ostalog i hodala 1:46:36 što je bila norma za odlazak u Bdyogszcz i Poljsku.

Sad nedavno sam u Budimpešti prije dva tjedna također hodala novi hrvatski rekord, ovaj puta na 5000m i sada iznosi 24:07,40. Moram priznat od ove tri discipline, najtežu sam ostavila za kraj, a to je bilo 52:08 i 10km. Ta utrka mi je bila najteža, vjerojatno radi toplog vremena, ali i tu sam postavila novi rekord pa je zadovoljstvo tim veće."

Iako od 2013. do sada nije svaka sezona bila ista, ova viša razina rezultata svakako je dodatan motiv za dalje.  Ne sumnjamo da će upravo tako biti i ovdje u Bydgoszczu na EP do 23 godine gdje je ponovno plan napasti rekord, ali osim toga Ivana gleda dodatno prema naprijed:

"Svi ti rezultati su mi poticaj za daljnje napredovanje, a od sebe uvijek očekujem dati sve od sebe te ići novi osobni pa samim time i državni rekord. Ne planiram ostati na ovome, iduće godine je u planu pokušati kvalificirati se na Europsko prvenstvo".

Uz sve to očekivano je zahvale uputila na dvije adrese:

"Moj trener i roditelji".

Iz svijeta hrvatskog hodanja očekivano je istaknula najiskusnijeg, ali ujedno i 'vođu' ovog novog hrvatskog vala hodanja:

"Uvijek me ugodno iznenadi Bruno Erent koji uvijek pomiče granice i svoje rezultate na još jednu razinu više".

Zanimljivo, za kraj smo je tražili da nam se ukratko osvrne na idući tjedan i Europsko juniorsko prvenstvo, natjecanje na kojem nije nastupala. Iako nije željela nikog posebno isticati, posebno ugodno su je iznenadila dva imena, a to su:

"Ante Zuanović na troskoku i Filip Mrčić na skoku u vis".

Hvala Ivani na podjeli svog tijeka misli uoči nastupa na 20km hodanje koje možete pratiti u nedjelju od 11h! Ona je ujedno posljednja iz našeg kluba koja nastupa (direktno u finalu) te joj želimo puno uspjeha i ostvarenje svojih želja. 

Termin je pomalo nezgodan pa možda čak i nepošten u smislu toga da su hodači dobili prednost u 9h (tada će sigurno biti koji Celzijev stupanj manje) i to će sigurno biti jedan 'uteg' u smislu ideje novog napada na hrvatski rekord, ali najvažnije je da je ona tu i da nastupi kao nagradu za sve sjajno što je napravila tijekom ove sezone, a ona još nije ni završena. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook