Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Predstavljamo velika pojačanja prijelaznog roka - MATEO RUŽIĆ

Mateo Ružić Foto: Pixsell Mateo Ružić

Kada su u pitanju muškarci u ovom prijelaznom roku, velik je potez dovođenje i dolazak Matea Ružića u naš klub za 2019. godinu.

Naspram još jednog našeg pojačanja, Ivane Lončarek, Mateo broji malo kraći atletski staž, ali radi se o jednom od onih atletičara koji su već zaista dugo tu, više od 10 godina...

Sudionik mlađejuniorskog i juniorskog SP značajniji iskorak u svojoj karijeri napravio je sada već pomalo davne 2013. godine kada je na Europskom juniorskom prvenstvu ostao na korak do postolja na 4. mjestu, a tu je bila i čuvena 4x400m juniorska štafeta koju je vodio do finala s novim hrvatskim rekordom, ali je ubrzo zatim uslijedila diskvalifikacija i službeno rekord i finale nisu ubilježeni.

No to ga nije spriječilo u nastavku karijere, dapače, u godinama koje slijede napravio je dodatne rezultatske pomake vrijede nastupa na Europskim prvenstvima (3) kao i Europskom dvoranskom prvenstvu (2).

Vrijedan je podatak kako se radi o 5. najbržem 400-metrašu Hrvatske svih vremena s osobnim rekordom od 46.13, a mi mu želimo da se u vremenu koje slijedi na spomenutoj tablici svih vremena dodatno pomakne prema naprijed, kako rezultatski tako i pozicijom.

Spomenimo od drugih osobnih rekorda u istoj disciplini (dvorana) najbrži rezultat od 46.74 dok na 200m stoje 21.37 (otvoreno) i 22.01 (dvorana). Zanimljivo je prisjetiti se i 2016. godine kada je istrčao i nekoliko utrka na 400m prepone gdje se pamti najbržih 51.49. Aktualni je hrvatski seniorski rekorder na 300m rezultatom 32.78!

Inače se radi o sportašu u dobi od 24 godine i kao takav sigurno ima još puno vremena pred njim te kao takvom želimo mu da ispuni svoje želje u godinama pred nama.

Mateo, dobro došao i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.