Logo
Ispiši ovu stranicu

U Zagrebu počeli službeni treninzi za malen broj atletičara i atletičarki, mogu li konačno na red doći i 'ostali'?

Zbunjeni, kako i ne bi Zbunjeni, kako i ne bi

Konačno smo na i atletskoj stazi u sklopu SP "Mladost" krenuli s treninzima koji se odnose na sportaše koji zadovoljavaju kriterije I. i II. kategorije vrhunskih sportaša prema HOO-u. 

Iako je to trebalo započeti prošli tjedan, poštivajući određene procedure prvi trening započeo je 4. svibnja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Ujedno smo time ušli i u drugu fazu popuštanja mjera, a Stožer civilne zaštite otvorio je tjedan s novim odlukama među kojima se jedna ističe.

Radi se o Odluci o korištenju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom. Nažalost, iako bi neki pomislili kako se ovo odnosi na našu lokaciju, to nije slučaj, već na igrališta u okviru nekih škola i vrtića.

Pozdravljamo navedeno (iako pošteno gledajući ta mjera se i ranije neslužbeno popustila jer navedene lokacije duže su vremena popunjena i koriste se), ali ovime se ponovno može osjetiti određena diskriminacija prema našim sportašima i sportašicama koji i dalje ne mogu trenirati na (svojoj) atletskoj stazi već na alternativnim lokacijama koje upravo slijedom ovih popuštanja mjera postaju sve gušće i teže provodljive za treninge.

Nedavno smo pisali o neravnomjernosti kriterija kada je u pitanju dozvola sportskih treninga i osjećamo još jednom potrebu uputiti apel i primjedbu nadležnom tijelu da se navedeno treba promijeniti. Prošlo je tjedan dana i pomaka za sada nema.

Posebice nakon odluke gdje se otvaraju sva igrališta, zaista nema razloga da se isto dozvoli sportovima poput našeg koji se nalazi na otvorenom te prostorno i po trenutačno zadanim smjernicama epidemiologa je više nego dostatan za provođenje treninga više nego trenutačnih 9 odnosno 10 ljudi na stadionu.

Pritom tu više ne govorimo o kategoriziranim sportašima jer ako je epidemiološki prihvatljivo otvarati dječja igrališta (bitno manjeg prostornog sadržaja i slabije mogućnosti kontrole dezinfekcije), nema razloga da se uz određene smjernice isto napravi i za sportske rekreativne centre poput našeg uz Savu.

Vrijeme polagano teče, nestrpljenje raste i nadamo se bitno bržim reakcijama od nadležnog tijela jer u ovom trenu stječe se dojam da se lagano izgubio 'kompas' kada je u pitanju redoslijed i logičnost u smjeru popuštanja mjera. Još nije kasno!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.