Logo
Ispiši ovu stranicu

Možemo i u korona krizi: 9. godinu uzastopno najuspješniji klub po osvojenim medaljama na prvenstvima Hrvatske!

Vizualni prikaz Foto: AK Agram/HAS(screenshoot) Vizualni prikaz

Iako se nakon dvoranske sezone pripremati za sezonu na otvorenom u 2020. godini nije bilo nimalo lako, i ove godine smo uspjeli biti poprilično dominantni na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske.

Iako se većina natjecanja održala, nažalost je bilo onih koja nisu radi epidemioloških mjera, a to se odnosi na kros trčanja i hodački dio natjecanja. Odnosno on se na kraju održao u Slovačkoj, ali samo u jednom, seniorskom uzrastu.

Bez daljnjega su to natjecanja gdje bi zasigurno osvojili još medalja i nije nam drago što ona nisu zadržana, ali veseli činjenica kako smo i dalje sigurni broj 1 po pitanju medalja što ne ide u prilog nekim tezama koje su se znale s vremena na vrijeme 'lansirati' kako bez spomenutih prvenstava Hrvatske ne bi bili najbolji u ovom statističkom poretku. 

Onaj posebno impresivan podatak već je istaknut u naslovu objave, a to je da smo već 9. uzastopnu godinu najuspješniji klub, a za nastavak nevjerojatno velike serije zaslužni su naši atletičari i atletičarke (uz trenere i trenerice) koji su sveukupno 234 puta stajali na jedne od tri stepenice pobjedničkog postolja!

Konkretnije, imamo 85 prvaka, 78 doprvaka i 71 brončanih medalja. Uspjeh vrijedan velikih čestitki, a svoj obol sigurno redovito daju profesori, prijatelji, roditelji, sponzori kluba te svi oni koji su dio ove priče.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Kad spominjemo uzastopne brojeve, sa zadovoljstvom ćemo podijeliti informaciju kako nam je ovo 8. godina zaredom kako brojimo preko 200 osvojenih odličja kao dodatnu vrijednost našeg uspjeha.

Ujedno smo s novim zlatnim medaljama prošli i broj od preko 1000 prvaka u 13 godina našeg postojanja što je za mlad klub poput našeg izniman doseg, a više informacija će te vidjeti u sljedećem statističkom pregledu koji slijedi, a brojevima je fokusiran upravo na atletičarke i atletičare.

Cjelokupna tablica dostupna je u linku ispod članka uz tablicu zbroja medalja sa svakog ovogodišnjeg pojedinačnog PH.

Zahvale idu i našim sportskim konkurentima koji natjecanja čine još uzbudljivijima te i svima njima čestitamo na ovogodišnjim postignućima.

Nastavljamo dalje, težimo i dalje onim najvećim postignućima, a nema bolje od olimpijske godine za to!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana