Logo
Ispiši ovu stranicu

Josip Baričić (1946. - 2018.)

Josip Baričić u 2018. Foto: Renato Branđolica Josip Baričić u 2018.

Pred sam kraj godine stigla je tužna vijest za svijet hrvatske atletike, napustio nas je Josip Baričić.

Bio je član predsjedništva natjecateljske komisije Hrvatskog atletskog saveza, predsjednik Zbora atletskih sudaca Hrvatske kao i Zbora atletskih sudaca Zagreba. U potonjem tijelu obnašao je dužnost glavnog suca 27 godina i u svojoj velikoj i bogatoj sudačkoj karijeri sudio je preko 2800 natjecanja što je uistinu impozantna brojka.

Uz sve ove nabrojane titule, nadodajmo kako se radi o nekadašnjem članu Izvršnog odbora Zagrebačkog atletskog saveza i članu vijeća Hrvatskog atletskog saveza. Zvanje i titulu koju je imao je diplomirani inženjer građevine što je ujedno posao i struka kojom se bavio u nesudačko vrijeme života u sklopu tvrtke "Statički studio d.o.o" (čiji je bio i osnivač) koja je svih ovih godina sudjelovala u različitim projektima u Zagrebu.

Gospodin Baričić bio je izrazito prisutna osoba na atletskim natjecanjima u Zagrebu (ali i šire), neovisno o razini ili kvaliteti natjecanja (od školskog natjecanja do Hanžekovićevog memorijala i sl.), držao do svih pravila i vrijednosti atletike te kao takav svima nama je svojim pristupom i ponašanjem mogao biti pravi primjer i uzor za suđenje, bilo prije, tijekom ili poslije natjecanja.

Kao takav, nesumnjivo je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske atletike te bez daljnjega, radi se o velikom gubitku za naš sport. Prema objavljenim informacijama, posljednji ispraćaj predviđen je za utorak 11. prosinca u 12:50 na zagrebačkom krematoriju.

Koristimo priliku i ovim putem izraziti sućut njegovoj obitelji, svim njegovim bližnjima, suradnicima te nadležnom zboru sudaca.

Počivao u miru.

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.