Logo
Ispiši ovu stranicu

Ante Mimica (1981. - 2016.)

Ante Mimica (1981. - 2016.) Foto: Facebook Ante Mimica (1981. - 2016.)

Danas ujutro stigla nam je tužna vijest o preranom odlasku Ante Mimice

Nakon duge i teške bolesti preminuo je naš nekadašnji član, cijenjeni profesor na PMF-u (matematički odsjek), a uz sve to bavio se i glazbom.

Nastupao je na dužim prugama, a unatoč kratkom stažu u natjecateljskom trčanju, već u svojoj prvoj pravoj sezoni (u 2013. godini, kada je nastupao upravo za naš klub) postizao je lijepe uspjehe od kojih svakako treba istaknuti rezultat 2:45:48 na maratonu u Ljubljani. Tog dana smo i pisali o tom danu kada je bio najbolji natjecatelj iz Hrvatske na spomenutoj lokaciji. Slijedom situacija koje će se kasnije događati, ovo je na kraju bila i njegova posljednja službena utrka.

Iz 2013. svakako pamtimo i trenutak sudjelovanja na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu kada je bio dio naše pobjedničke ekipe.

Spomenute godine se sjećamo kada ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uvrstilo u kategoriju 20 najizvrsnijih znanstvenih novaka, što je samo jedan od dokaza velike akademske karijere uz niz znanstvenih radova koje je objavio, a i koje je sigurno planirao objaviti.

Unatoč zdravstvenoj situaciji, zadnjih godina i dalje se bavio trčanjem, poslom, a u međuvremenu je u svojem pjevačkom zboru nastupio uz legendarnog skladatelja Ennia Morriconea.

Ovim putem izražavamo sućut članovima obitelji, prijateljima, njegovom treneru, sadašnjem atletskom klubu Forca i svima onima koji su danas prerano ostali bez Ante.

Počivao u miru.

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana